top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog en zijn vrouw eren verpleegkundigen uit het hele gezondheidszorgsysteem voor hun toewijding en uitmuntendheid

Foto Koby Gideon / GPO


In de aanloop naar de Internationale Dag van de Verpleging volgende maand organiseerden president Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog vandaag, dinsdag, verpleegkundigen uit het hele gezondheidszorgsysteem die werden geëerd voor hun toewijding en uitmuntendheid.

 

Het evenement werd bijgewoond door de minister van Volksgezondheid, Uriel Buso, de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Moshe Bar Siman Tov, en de voorzitter van de verpleegstersvereniging, Ilana Cohen. Bovendien werden tijdens het evenement certificaten van uitmuntendheid uitgereikt aan 30 vooraanstaande verpleegsters die door hun daden blijk gaven van daden van moed, moed en onbaatzuchtigheid om levens te redden.

 

Tijdens het evenement hield de First Lady een emotioneel en open gesprek met verpleegster Nili Margalit, die op 7 oktober werd gegijzeld in kibboets Nir Oz en na 55 dagen in Hamas-gevangenschap, werd vrijgelaten. Ook sprak de First Lady met verpleegster Nirit Honvald Kornfeld, de wijkverpleegkundige van kibboets Be'eri, die urenlang vocht om de levens van de gewonden in de kibboets te redden.

 

Nili Margalit deelde haar ervaringen met de zorg voor haar medegijzelaars in gevangenschap: “Toen ik daar was, was ik met mensen uit mijn gemeenschap die wisten dat ik verpleegster was, en al snel besefte ik dat het nodig was om voor hen te zorgen, om te helpen en om te begrijpen waar we waren en hoe we samen konden overleven, en ik heb echt de rol op me genomen.

 

Nirit Honvald Kornfeld deelde haar ervaringen van 7 oktober: “Ik heb er geen twee keer over nagedacht. Ik verliet mijn familie en rende naar de kibboets om de gewonden te behandelen. De terroristen stonden daar twee uur buiten mijn schuilplaats totdat het leger kwam en mij redde. Op dat moment kon ik niet vertrekken zonder nog meer gewonden te redden en terug te keren naar mijn familie.”

 

First Lady met Nili Margalit en Nirit Honvald Kornfeld. Foto Koby Gideon / GPO


President Herzog zei: “Het is een grote eer voor ons om getuige te zijn van zo’n indrukwekkend gezondheidszorgsysteem, met zorgverleners die dag in dag uit, uur na uur, heilig werk verrichten om levens te redden en ter plekke hulp en medische zorg te verlenen. van de geestelijke gezondheidszorg en op alle gebieden. Werkelijk, u bent een bron van trots, zowel voor ons land als voor de rest van de wereld. Van over de hele wereld praten mensen met mij over ons prachtige gezondheidszorgsysteem.”

 

Hij voegde eraan toe: ‘Ik wens jullie allemaal stillere en kalmere dagen. Ik wil bijzondere waardering uitspreken voor verpleegkundigen uit de grensgebieden, uit het noorden, van ontheemde families, en vooral van nabestaanden, en families van de gijzelaars. We zijn u allemaal uit de grond van ons hart dankbaar en we wensen u alleen maar goed nieuws en een fijne paasvakantie voor u en uw gezin, en dat we samen betere dagen zullen kennen.’

 

Minister van Volksgezondheid Uriel Buso zei: “Dit jaar wordt de Internationale Dag van de Verpleging overschaduwd door de gebeurtenissen van 7 oktober en de aanhoudende oorlog. Dit zijn complexe dagen voor de staat Israël, waarin keer op keer is bewezen dat ons gezondheidszorgsysteem een ​​van de beste ter wereld is. Dit alles is te danken aan de mensen, en in het bijzonder aan de verpleegsters die zich met moed en kracht hebben ingezet voor de zorg voor de vele gewonden en burgers die uit hun huizen zijn verdreven. De verpleegkundigen hebben laten zien hoe belangrijk hun rol is bij het aangaan van de uitdagingen die de oorlog voor het gezondheidszorgsysteem met zich meebrengt, en hoe hun inspanningen en bijdragen het hele systeem aansturen, en vooral in tijden van nood.”

 

Directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Moshe Bar Siman Tov, zei: “De veerkracht van de staat Israël is afhankelijk van het gezondheidszorgsysteem en de professionaliteit van de verpleegkundigen in tijden van routine en crisis. De afgelopen maanden zijn we getuige geweest van daden van burgerheldenmoed door verpleegsters die midden op het slagveld vochten voor de levens van de gewonden, zelfs niet in hun officiële hoedanigheid, waarbij ze hun eigen leven riskeerden. Deze moed is een symbool van toewijding, professionaliteit, liefde voor de mensheid en mededogen, en dit alles eren we vandaag de dag.”

 

Hij merkte op: “Internationale Dag van de Verpleging dit jaar werpt licht op deze moed en heldhaftigheid die is getoond in het licht van de brute terreuraanslag van Hamas van 7 oktober en daarna: op het slagveld en in de traumakamers, in de geestelijke gezondheidszorg en revalidatie, in ziekenhuizen en in de gemeenschap, in klinieken en in het leger, en in het omgaan met levensreddend gedrag en verdriet.”

 

Ilana Cohen, voorzitter van de Nurses Association, zei: “Dankzij jullie, lieve verpleegsters, hebben steeds meer levens de storm overleefd, en met jullie hulp zullen steeds meer gewonden kunnen glimlachen naar de toekomst.”198 weergaven1 opmerking

1 commento


P Bakker
P Bakker
16 apr

Ja dit zijn de helden achter het front

hulde aan hen en moge onze Almachtige hen zegenen en bewaren

Mi piace
bottom of page