top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog had op de COP27 een ontmoeting met de Britse premier Sunak en de Marokkaanse prins


President Herzog en de Marokkaanse prins Moulay Rachid. Fot Haim Zach / GPO


Na eerdere ontmoetingen met de president van de Emiraten en de president van Egypte (zie isralenieuws.nl) had president later op maandag een ontmoeting met de Marokkaanse prins Moulay Rachid (foto boven).


Daarna had president Herzog een vruchtbare ontmoeting met de een paar weken geleden aangetreden nieuwe Britse premier Rishi Sunak.


Tijdens hun ontmoeting bespraken de twee leiders de verdieping van de vriendschap tussen Israël en het Verenigd Koninkrijk en gezamenlijke economische klimaatondernemingen, en ze merkten de betrokkenheid van Groot-Brittannië op bij de economische ontwikkelingen die werden gestimuleerd door de Abraham-akkoorden. Ze bespraken ook veiligheidsuitdagingen, vooral het Iraanse nucleaire project.


Foto Haim Zach / GPO


De president feliciteerde de nieuwe premier van Groot-Brittannië en zei: "Ik wil premier Rishi Sunak van Groot-Brittannië verwelkomen. De heer Sunak is een goede vriend van Israël, en het Verenigd Koninkrijk en Israël hebben een ongelooflijke relatie, die zich door de jaren heen heeft ontwikkeld, en ik denk dat het een van de dichtstbijzijnde is. We hebben zoveel om over te praten, van klimaatverandering tot economische ontwikkeling en samenwerking, veiligheidsuitdagingen en natuurlijk het handhaven van regionale stabiliteit. Hartelijk dank voor het nemen van de tijd. We weten dat u druk bent, u staat voor enorme uitdagingen. Wij wensen u veel succes, minister-president."


Premier Rishi Sunak bedankte de president en zei: "Wel, president, bedankt voor de zeer warme woorden. Het is een groot genoegen om wat tijd met u door te brengen. Zoals u hebt gezegd, zal ik alles herhalen wat u zei "Israël is een van onze beste vrienden, onze naaste bondgenoten, en er is enorm veel waar we samen aan kunnen blijven werken, of het nu gaat om economische samenwerking, veiligheidssamenwerking of zelfs klimaatverandering, waarover we het hier hebben tijdens onze tijd samen. We moeten aan het werk!"


59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page