top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog presenteert op de Veiligheidsconferentie van München boek met antisemitische teksten gevonden in Gaza

Foto Haim Zach / GPO


Vergezeld door families van gijzelaars en voormalige gijzelaars uit Gaza sprak president Herzog zaterdagavond, de Veiligheidsconferentie van München in 2024 in Duitsland toe, en had het o.a. over de voortdurende inspanningen om de gijzelaars naar huis te brengen, en bevestigde hij zijn ontmoeting met premier Al Thani van Qatar.

In een gesprek met senior schrijver bij de Washington Post, David Ignatius, onthulde president Herzog verder bewijsmateriaal dat aan het licht was gebracht door Israëlische strijdkrachten die tegen Hamas-terroristen in Gaza opereerden, over de antisemitische ideologie van de beweging en hun praktijk van het verspreiden van haat tegen Joden.

De president presenteerde een boek gevonden in een huis in de Alfarkan-regio van Gaza, getiteld ‘Het einde van de Joden’, geschreven door Mahmoud al-Zahar, medeoprichter van Hamas en voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit. Op de omslag van het boek zijn zwaarden en dolken afgebeeld die door Davidssterren prikken, en joden die verdrinken in een zee van bloed.

Het boek verheerlijkt en rechtvaardigt de vervolging van joden in Europa, en prijst de nazi’s. Het bevat hoofdstukken met onder meer de titel: “De brandende haat van de wereld tegen de Joden”, “De algemene corruptie van de Joden” “Redenen om de Joden te verdrijven”. Het omvat eeuwenoude bloedsprookjes, zoals de beschuldiging dat joden het bloed van christelijke kinderen gebruiken voor rituelen, en antisemitische stijlfiguren waarin de joodse obsessie met rijkdom en de onderdrukking van niet-joodse bevolkingsgroepen wordt beweerd.


De president merkte op dat het boek een verder bewijs is van de bodemloze haat, waarvan het verklaarde doel de uitroeiing van het Joodse volk is – een haat die vooral tot uiting kwam in de moorddadige daden van de terroristische organisatie Hamas op 7 oktober en gedurende de hele oorlog.

President Herzog merkte op: “Dit boek is geschreven door Dr. Mahmoud al-Zahar, een van de oprichters van Hamas, een bekende politieke figuur van Hamas. Dit boek zegt allereerst dat we het feit niet moeten erkennen dat er Joden en Joodse mensen, maar het meest overwegend wordt de Holocaust geprezen. Het juicht wat de nazi's hebben gedaan, en roept landen op om te volgen wat de nazi's hebben gedaan. Nu zijn we in München. Aan de rand van München ligt het concentratiekamp Dachau. Tientallen "Duizenden van onze Joodse natie zijn afgeslacht in Dachau. En dat is het probleem, wat betekent dat we een coalitie moeten hebben van alle gematigde krachten in de wereld, die deze ideologie bestrijden, en tot de gematigde krachten in de wereld behoren veel soennitische landen, omdat zij zullen ook door dezelfde jihadist worden aangevallen."

De president werd tijdens zijn bezoek aan de Veiligheidsconferentie van München vergezeld door Raz Ben Ami, Adi Shoham en Aviva Segal – die werden vrijgelaten nadat ze op 7 oktober door Hamas gevangen waren genomen – en andere vertegenwoordigers van de families van de gijzelaars. Terwijl hij de conferentie bijwoonde, hield president Herzog een aantal ontmoetingen met wereldleiders, gericht op het bevorderen van intense politieke druk als onderdeel van de cruciale inspanningen om de veilige en snelle terugkeer van de door Hamas vastgehouden gijzelaars veilig te stellen.

Foto Haim Zach / GPO


De president merkte op: “Ik heb gisteren een ontmoeting gehad met de premier van Qatar. Het was een goed gesprek en ik denk dat hij grote inspanningen levert en een enorme focus aan deze kwestie besteedt. Het is ingewikkeld, het is moeilijk. We moeten ervoor zorgen dat we weten of er iemand is die aan de andere kant beslissingen neemt. Je hebt tenslotte te maken met mensen die verborgen en verspreid zijn over heel Gaza, meestal in de tunnels, en we moeten weten waar ze zijn. We maken ons zorgen over de medicijnen die zijn binnengekomen en volgens onze gegevens en informatie is dat ook gebeurd. ' nog niet ontvangen of door sommigen van hen, maar de meeste kennen we niet.

Hij voegde eraan toe: “Dus ik denk dat het voor iedereen ook het allerbelangrijkste is om te begrijpen of men verder wil gaan en een horizon wil vinden en deze verschrikkelijke situatie, die door Hamas werd geïnitieerd met een wreedheid van ongekende omvang, de ergste gruweldaad tegen de Joden.” sinds de Tweede Wereldoorlog, met verkrachting en afslachting, hakken en verbranden, en natuurlijk ontvoering, moet men de kwestie van de gijzelaars oplossen en ze veilig en zo snel mogelijk naar huis brengen.”

379 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page