top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog en zijn vrouw hielden Rosh Hashana receptie voor buitenlandse diplomaten


Foto Haim Zach / GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog organiseerden hun tweede jaarlijkse receptie voor het buitenlandse diplomatieke corps in Israël ter ere van Rosh HaShana, het Joodse Nieuwjaar, in de residentie van de president in Jeruzalem.

De receptie werd bijgewoond door meer dan 100 diplomatieke gasten, waaronder de decaan van het diplomatieke korps, de Zambiaanse ambassadeur Martin Mwanambale en de gezanten van de Verenigde Staten, de Europese Unie, Bahrein en meer. Tijdens de receptie kregen de verzamelde diplomaten een uitvoering te zien van "Colors of the Wind" van Jane Bordeaux, een band uit Tel Aviv die Amerikaanse folk-countrymuziek in de Hebreeuwse taal uitvoert.

President Isaac Herzog begon zijn toost met het delen van opmerkingen over de staatsbegrafenis van Koningin Elizabeth II gisteren in Londen: “Ik was vereerd om me bij 200 staatshoofden en senior gezanten te voegen en om het respect van het Israëlische volk te betuigen aan Hare Majesteit de Koningin, een icoon van dienstbaarheid en integriteit, en een echte dappere vrouw - zoals we in het Hebreeuws zeggen, een 'eshet chayil'. In Londen had ik de gelegenheid om persoonlijk mijn condoleances en dierbare wensen te betuigen aan Koning Charles III.

“Ik heb ook tientallen informele gesprekken gevoerd met wereldleiders, en ik ben enorm trots op hun warmte en positiviteit tegenover de staat Israël en hun grote interesse in Israëlische capaciteiten op het gebied van technologische innovatie, wetenschap, landbouw, COVID, nationale dienst – noem maar op."

President Herzog vervolgde: 'De joodse traditie leert ons dat we altijd opnieuw kunnen beginnen. Dit geldt voor individuen en voor naties. De afgelopen twee jaar hebben we een opmerkelijk voorbeeld gezien van landen die een nieuwe weg kiezen. De Abraham-akkoorden vormden een keerpunt, waarin naties een pad van conflict verlieten en het pad van dialoog en vrede innamen. Slechts enkele dagen geleden waren we gastheer van de minister van Buitenlandse Zaken van de VAE, sjeik Abdullah bin Zayed, om het tweejarig bestaan ​​van deze historische akkoorden te vieren. Inderdaad, de historische onderstromen in het Midden-Oosten beginnen ons collectieve landschap te veranderen. Een hernieuwbaar Midden-Oosten, een regionaal ecosysteem van duurzame vrede, ontstaat voor onze ogen. Daarom nodig ik ieder van u hieruit om uw respectieve naties te vertegenwoordigen om een ​​actieve rol te spelen bij het bevorderen van deze geest van partnerschap.”

De president bedankte de diplomaten en zei: “Jullie belangrijke, toegewijde werk, dag in, dag uit, om de banden die we delen te versterken en de vriendschap tussen onze naties te cultiveren, is echt indrukwekkend. Israël is misschien een van de meest opwindende posten voor een diplomaat, maar het is geen eenvoudige missie. Dit is onze kans om u en uw echtgenoten en partners te bedanken en om u aan te moedigen uw naties zo bewonderenswaardig te blijven dienen als u tot nu toe hebt gedaan.”

Foto Haim Zach / GPO


First Lady Michal Herzog bracht ook een toost uit en beschreef een "intens, ongelooflijk eerste jaar" in de residentie van de president, en zei: "Mijn werk van het afgelopen jaar was gericht op het bevorderen van emotioneel welzijn en het bestrijden van stigma's op de geestelijke gezondheid, het leiden van psychologische humanitaire steun, en pleiten voor sociale mobiliteit en gelijkheid. Ik heb overal gezien hoe persoonlijke banden harten kunnen openen en hoe zachte kracht bergen kan verzetten. Dames en heren, ieder van ons heeft de kans om echt het verschil te maken. Ik wens jullie allemaal een jaar van hard werken en welverdiende successen. We waarderen wat u doet en kijken ernaar uit om samen te werken aan een betere, gedeelde toekomst.”

38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page