israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog ontmoet Eytan Stibbe, de Israëliër die de ruimte ingaat


Eytan Stibbe (L) en President Isaac Herzog. Foto ISA


President Isaac Herzog heeft donderdag een ontmoeting gehad met Eytan Stibbe, de Israëliër die over twee maanden met de Rakia-missie naar het internationale ruimtestation zal vliegen.


President Herzog en Eytan Stibbe bespraken de voorbereidingen voor de Rakia-missie, die in Israël wordt geleid door de Ramon Foundation en de Israel Space Agency in het ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie.


De president gaf de Eytan een speciaal geschenk: een glazen kubus met het gebed voor het welzijn van de staat Israël in het handschrift van de auteur, de grootvader van de president, de eerste opperrabbijn van Israël, Yitzhak Isaac HaLevi Herzog.


De glazen kubus met het gebed voor het welzijn van de staat Israël Foto ISA

De president wenste de heer Stibbe veel succes in de aanloop naar zijn ruimtemissie en zei: “De hele natie kijkt naar je. Ik wil je uit de grond van mijn hart veel succes wensen met je belangrijke ruimtemissie. Moge je de hele mensheid nog honderd jaar beïnvloeden. Moge u ons allemaal, uw natie, uw land en uw familie, grote trots brengen. Vlieg in vrede en keer terug in vrede. Zorg goed voor jezelf!"


Eytan Stibbe bedankte de president en zei: “Als een Israëliër die hier is geboren, opgegroeid en heeft gestudeerd, is het een grote eer voor mij om de president te ontmoeten en details over de Rakia-missie met hem te delen. Het doel van de missie is om nieuwsgierigheid op te wekken over ons bestaan ​​hier op planeet Aarde en om Israëli's deel te laten nemen aan een uniek internationaal project op een reeks van wetenschappelijke, technologische en artistieke gebieden met de nadruk op innovatie en onderwijs. Ik neem dit gebed mee en zoals hier staat, zal het vanaf de 'rand van de hemel' hier terugkeren, naar Israël, naar de residentie van de president."


Over twee maanden vliegt Eytan Stibbe als onderdeel van de Rakia-missie naar het internationale ruimtestation ISS. Het doel van de missie is om de Israëlische lucht- en ruimtevaartindustrie vooruit te helpen en uit te breiden. Tijdens zijn verblijf in het internationale ruimtestation ISS zal Eytan Stibbe tientallen wetenschappelijke experimenten voor Israëlische bedrijven faciliteren, educatieve activiteiten voor Israëlische kinderen in het Hebreeuws uitvoeren en een platform bieden aan unieke Israëlische kunstwerken.31 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws