top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Qatar-fonds leidt investering in Israëlisch-Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf


Snyke's nieuwste kantoor in Tel Aviv is geopend in juli 2020. Foto met dank aan Snyk via ISRAEL21C


Het door Israël geleide cyberbeveiligingseenhoorn Snyk heeft de afronding aangekondigd van een Series G-investering van $ 196,5 miljoen.


Naast de buitengewone hoeveelheid financiering - zeldzaam op elk moment en vooral tijdens een economische neergang - zijn er twee hoogst ongebruikelijke aspecten van dit investeringsnieuws, ontdekte ISRAEL21C.


Eerst ontsloeg Snyk in oktober 198 werknemers, 14 procent van het personeelsbestand, nadat er in de zomer al 30 waren ontslagen.


CEO Peter McKay legde destijds uit dat hoewel het bedrijf van Snyk snel groeit, met meer dan 2.300 klanten, "we nu nog efficiënter moeten werken om ervoor te zorgen dat Snyk effectief bestand is tegen de aanhoudende tegenwind waarmee de wereldeconomie wordt geconfronteerd."


Het tweede ongebruikelijke aspect: de huidige investeringsronde werd geleid door de Qatar Investment Authority (QIA), het staatsinvesteringsfonds van een Golfstaat waarmee Israël geen diplomatieke betrekkingen onderhoudt.


"QIA is verheugd om deze ronde te leiden om de verdere groei van Snyk, de gevestigde leider op het gebied van ontwikkelaarsbeveiliging, te stimuleren", aldus Mansoor Ebrahim Al-Mahmoud, CEO van QIA.


"We zijn ervan overtuigd dat Snyk's bewezen aanpak en aanbod, efficiënte financiële groei en doorgewinterd executive team het bedrijf positioneren voor een succesvolle toekomst en in lijn zijn met QIA's staat van dienst in het ondersteunen van innovatieve bedrijven die de toekomst van de wereldeconomie vormgeven."


Snyk heeft zijn hoofdkantoor in Boston en heeft een R&D-centrum in Tel Aviv. Het werd opgenomen in CNBC's 2022 Top Startups for the Enterprise, Forbes Cloud 100 List (#20) en 2022 Gartner Peer Insights Customers' Choice for Application Security Testing.


De nieuwe investeringsronde omvatte deelname van nieuwe investeerders Evolution Equity Partners, G Squared en Irving Investors, evenals bestaande investeerders boldstart ventures, Sands Capital en Tiger Global.


Snyk kondigde aan dat de geldinjectie "opmerkelijke productinnovatie zal stimuleren, waardoor het Snyk-team zijn toonaangevende Developer Security Platform zowel organisch als anorganisch kan verbeteren en uitbreiden via strategische acquisitie."


De verklaring maakte geen melding van de vraag of deze uitbreiding het opnieuw aannemen van ontslagen werknemers zal omvatten.

44 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


R Thomasson
R Thomasson
Jan 03, 2023

Een zeer gevaarlijke alliantie. Men kan het vergelijken met het contract dat Faust had met de duivel (Goethe), of de leuke tientallen bio labs in Oekraïne.

Like

R Thomasson
R Thomasson
Jan 03, 2023

De hele boel met SNYKE heeft een onkoosjere luchtje. Werken ze niet toevallig aan de leuke plannetjes van Klaus Schwab en de WEF om ons, via Nanno technologie, 24 uur per dag, 7 dagen per week te bespioneren? Ons op remote controle tot slaven van het systeem te maken.

Like
bottom of page