top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Rafael en Lockheed Martin ontwikkelen laserwapensysteem voor Israël, VS


Foto Raphael


Een nieuw ondertekende samenwerkingsovereenkomst tussen het in de VS gevestigde Lockheed Martin en het Israëlische Rafael Advanced Defense Systems zal resulteren in de gezamenlijke ontwikkeling, het testen en de fabricage van een hoogenergetisch laserwapensysteem (HELWS) in de VS en Israël.


De gezamenlijke ontwikkeling zal gebaseerd zijn op reeds bestaande activa die onafhankelijk zijn ontwikkeld door Rafael en het Directoraat Defensieonderzoek en Ontwikkeling (DDR&D) van het Ministerie van Defensie in het kader van het Iron Beam-project, en zal gericht zijn op de ontwikkeling van een variant van het systeem dat zal worden gebruikt op Amerikaanse markten en elders.


"Deze strategische samenwerkingsovereenkomst dient als een krachtvermenigvuldiger voor Rafael en de Israëlische markt," Rafael CEO en president Maj.-Gen. (ret.) Zei Yoav Har-Even in een persbericht. “We werken eraan om ervoor te zorgen dat onze klanten de meest geavanceerde, effectieve en best-in-class systemen krijgen. Deze overeenkomst zal de mogelijkheden die we aan verschillende klanten kunnen bieden uitbreiden en diversifiëren.”


Iron Beam is een 100kW-klasse HELWS en zal naar verwachting het allereerste operationele systeem zijn voor grondgebaseerde luchtverdediging tegen bedreigingen, waaronder raketten, mortieren en UAV's. Het systeem zal worden geïntegreerd in Israëls meerlagige luchtverdedigingsarray om opkomende dreigingen het hoofd te bieden en tegelijkertijd kritieke infrastructuur, strategische locaties, manoeuvreerkrachten en bevolkingscentra te verdedigen.Rafael executive vice president Ran Gozali, hoofd van het Land and Naval Systems Directorate van het bedrijf, zei: “Het systeem is ontworpen om verdediging te bieden tegen opkomende dreigingen in het complexe slagveld van vandaag, het versterken van de kracht van het Israëlische thuisfront, en is een katalysator voor het smeden van bilaterale samenwerkingen.”


Het Iron Beam-initiatief wordt in Israël al enkele jaren gezamenlijk ontwikkeld door DDR&D en Rafael. Vorig jaar onderging het systeem verschillende tests die zijn operationele capaciteit bewezen.


Lockheed Martin zei dat het van plan is gebruik te maken van zijn decennia aan expertise op het gebied van defensietechnologie om de op Iron Beam gebaseerde HELWS efficiënt en effectief te ontwikkelen.


"De missie van Lockheed Martin is het leveren van de beste beveiligingsoplossingen die onze klanten helpen hun tegenstanders voor te blijven", aldus Frank St. John, COO van Lockheed Martin. “In samenwerking met Rafael zal ons gezamenlijke team helpen om deze nieuwe, levensreddende mogelijkheid naar onze klanten te brengen. Deze unieke mogelijkheid zal het vitale lucht- en raketafweersysteem van Israël versterken met ultramoderne lasertechnologie, en we zijn vereerd met de mogelijkheid om de rol van Lockheed Martin als veiligheidsteamgenoot voor de staat Israël uit te breiden.”

62 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page