top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett bezoekt Rafael en inspecteert het nieuwe 'Iron Beam'-lasersysteem


Premier Bennett en Raphael CEO Yoav Har-Even bij het 'Iron Beam'-lasersysteem. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Naftali Bennett bezocht dinsdag een Rafael faciliteit in het noorden van Israël, waar hij een uitgebreide briefing kreeg van het senior management van het bedrijf – onder leiding van president en CEO Maj.-Gen. (bd.) Yoav Har-Even, voorzitter Dr. Uzi Landau – over het Iron Beam lasersysteem.


Rafael President en CEO Har-Even en leden van het senior management presenteerden ook het hart van de geclassificeerde systemen die het Israëlische defensie-instituut dienen en presenteerden daarna aan de premier een verscheidenheid aan luchtverdedigingssystemen.


De directeur-generaal van het kabinet van de premier, de militair secretaris van de premier en andere hoge functionarissen namen ook deel aan het bezoek.


Premier Bennett zei na het bezoek: Het lasersysteem van Rafael is een strategische game changer voor de staat Israël en ook voor de wereld, een systeem dat vandaag al weet hoe mortiergranaten, UAV's en raketten moeten worden neergeschoten.


Dit is een game changer omdat we de vijand niet alleen militair kunnen aanvallen, maar ook economisch kunnen verzwakken. Tot op de dag van vandaag zou het ons veel geld kosten om elke raket te onderscheppen. Tegenwoordig kunnen ze tienduizenden dollars in een raket investeren en wij kunnen twee dollar investeren om de elektriciteitskosten te dekken die nodig zijn om de raket neer te halen.


We galopperen voorwaarts naar onze vijanden om de veiligheid van de staat Israël te verzekeren.


We bevinden ons nu in een periode van stabiele beveiliging, maar zijn strategisch voorbereid - in elk aspect - op elk scenario."61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page