israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Recordbedrag van $11,9 miljard aan investeringen in Israëlische bedrijven eerste helft 2021


Ter illustratie. Foto Unsplash


In de eerste helft van 2021 hebben Israëlische hightechbedrijven een recordbedrag van $ 11,9 miljard opgehaald, meer dan de $ 10,3 miljard die in heel 2020 is opgehaald.


Een totaal van 38 transacties van elk meer dan $ 100 miljoen voltooid in de eerste helft van het jaar vertegenwoordigden ongeveer 50 procent van de fondsenwerving, waarbij het grootste deel van het kapitaal van investeerders naar cyberbeveiliging- en fintech-bedrijven stroomde, gegevens van het onlangs gepubliceerde IVC-Meitar Tech Review laat zien .


De beoordeling, gepubliceerd door het IVC Research Center en hightech- en durfkapitaal- en advocatenkantoor Meitar , evalueert fondsenwerving, fusies en overnames en de kapitaalmarkten om een ​​analyse te geven van lokale hightechactiviteiten.


De eerste helft van 2021 zag ook een toename van Israëlische hightech-activiteit op Amerikaanse, Israëlische en andere openbare markten, zoals blijkt uit het hoogste aantal IPO's, SPAC-transacties en vervolgaanbiedingen tot nu toe in deze periode. De effectenbeurs van Tel Aviv trok 35 van de 48 beursintroducties die plaatsvonden, de Amerikaanse openbare markten 12 en Londen één, meldt ISRAEL21C.


Ondertussen bedroegen de fusie- en overnameovereenkomsten in de eerste helft van 2021 ongeveer $ 4 miljard, vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar. De grootste acquisities waren MyHeritage (overgenomen door Francisco Partners voor $ 600 miljoen) en Prospera en VDOO, die respectievelijk voor $ 300 miljoen werden overgenomen door Valmont en JFrog.


“De Startup Nation wil een scale-up natie zijn. Bedrijven in Israël proberen hun tegenhangers in Silicon Valley te evenaren. Al die eenhoornbedrijven, ook de bedrijven die naar de beurs zijn gegaan, zullen moeten bewijzen dat ze hun hoge waardering verdienen”, zegt Itay Frishman, partner bij Meitar.


“Tot voor kort werden de meeste Israëlische bedrijven verkocht of beoordeeld op basis van dromen en beloften. Vandaag is de Israëlische hightechmarkt klaar voor de volgende fase. Het uiteindelijke resultaat wordt de komende jaren getest. De woorden blijven op papier en de markt zal zich richten op omzet en verdere versnelde groei. De toekomst zal bepalen of wat we zien ook echt is.”
32 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws