top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Remilk uit Israël opent in Denemarken 's werelds grootste faciliteit voor koevrije melk


Foto via Remilk


De Israëlische foodtech-startup Remilk, een ontwikkelaar van gekweekte melk en zuivel, zei dinsdag dat het van plan is om 's werelds grootste" faciliteit voor de productie van koevrije melk in Denemarken te openen.


De faciliteit van 69. 677 vierkante meter zal worden gebouwd in een eco-industrieel park in de stad Kalundborg, kondigde het bedrijf aan.


De Deense faciliteit zal onze eerste volledige faciliteit zijn en de productie in deze faciliteit, de grootste in zijn soort ter wereld, zal beginnen zodra de bouw voltooid is”, vertelde Remilk CEO Aviv Wolff aan The Spoon. “Remilk zet zich in om de zuivelindustrie op een vriendelijke, duurzame manier opnieuw uit te vinden. Het elimineren van de behoefte aan dieren is de enige manier om aan de groeiende vraag van onze wereld te voldoen zonder het proces te vernietigen.”


Hoewel Wolff geen details gaf, zei hij dat Remilk samenwerkt met toonaangevende consumentenmerken om recepten te maken die met Remilk zijn gemaakt en gelooft dat de eindproducten die uit die samenwerkingen voortvloeien binnenkort beschikbaar zullen zijn voor consumenten.


Wolff wijst op het vermogen van Remilk om duurzame diervrije producten te maken die geen concessies doen aan de smaak. In plaats van de inspanningen van zijn bedrijf te vergelijken met concurrenten zoals de boerderijen van betere landen, denkt Wolff dat zijn concurrentie bestaat uit melk en melkproducten die al meer dan 10.000 jaar bestaan.


"Voor een groot deel vergelijken we onszelf met traditionele zuivelproteïnen, want dat is wat we willen vervangen," zei Wolff. "Remilk kan ingrediënten op basis van koemelk naadloos vervangen in consumentenproducten, omdat Remilk dezelfde kenmerken, voeding en smaakprofiel heeft met het voordeel dat het niet-dierlijk is en dus vrij is van lactose-, cholesterol-, hormoon- en antibioticaresiduen."Remilk is verre van de enige in de wereld van precisie gefermenteerde zuivel. Anderen zijn Real Deal Milk , Change Foods , Imagindairy (ook in Israël ), Formo en Betterland Foods. Een lijst met startups van plantaardige melk zou meerdere pagina's bevatten.


129 weergaven0 opmerkingen
bottom of page