top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sinds vrijdagmiddag ruim 200 raketten op Israël afgeschoten; IDF slaat hard terug


Overzicht van de doelen in Gaza. Via IDF


Op zaterdagmiddag rond 16.30 uur waren er in 24 uur tijd ruim 200 raketten vanuit Gaza door de Palestijnse Islamic Jihad op het gebied in zuid-Israël, vanaf Ashkelon tot rond Beersheba tot aan gemeenschappen rond grens Gaza. De IDF heeft diverse belangrijke doelen van de Islamic Jihad in Gaza inmiddels met de grond gelijkgemaakt en enige tientallen terroristen van de Palestijnse Islamic Jihad voorgoed uitgeschakeld.


De mensen in zuid-Israël zitten inmiddels ruim 24 uur in de schuilkelders of de saferoom in hun huis, zonder enige mogelijkheid eruit te komen.


Geen enkel land zal tolereren dat haar burgers worden gegijzeld door een terreurorganisatie, waarvan het duidelijk is dat de Islamic Jihad als enige doel heeft zoveel mogelijk doden onder de Israëlische bevolking te maken.


Het Barzilai Medisch Centrum in Ashkelon zegt tot nu toe 20 mensen te hebben behandeld te midden van raketaanvallen van de Palestijnse Islamitische Jihad op Zuid-Israël. 15 van hen waren lichtgewond geraakt terwijl e naar de schuilkelder renden, 5 anderen werden behandeld voor shock.


De raketten die nu worden afgevuurd vanuit Gaza komen in barrages van tientallen raketten tegelijk om zoveel mogelijk in het wilde weg schade aan te richten. De Iron Dome schiet de meeste raketten uit de lucht voordat er schade kan worden aangericht.


IDF heeft inmiddels duidelijk laten weten gereed te zijn voor een strijd van een week of langer. Premier Lapid heeft voor vanavond 22.30 uur Israëlische tijd het veiligheidskabinet bij elkaar geroepen, waarna duidelijk zal worden welke verdere maatregelen zullen worden getroffen door de raketbeschietingen van de Islamic Jihad van wie de opdrachtgevers in Teheran zetelen.


De grote vraag die iedereen zich stelt, is of Hamas zich in de strijd zal gaan mengen. Indie dat het geval mocht zijn zal er sprake zijn van een aanmerkelijke escalatie.


Minister van Defensie Benny Gantz dreigt de leiders van de Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep, die zich niet in de Gazastrook bevinden.


"Het leiderschap van de Islamitische Jihad, die in restaurants in het buitenland zit en in hotels in Teheran, Syrië en Libanon verblijft, is losgekoppeld van hun mensen", zegt Gantz tijdens een rondleiding door een Iron Dome luchtverdedigingsbatterij in het zuiden van Israël.


Een kort overzicht van de acties van de IDF tot nu toe:

Eerder vandaag vielen speciale troepen een militaire post aan die toebehoorde aan de terroristische organisatie Islamitische Jihad in de Gazastrook.


De IDF richt zich momenteel op militaire posten die behoren tot de terroristische organisatie Islamitische Jihad. Sinds vanochtend (zaterdag) zijn zeven militaire posten het doelwit geweest.


IAF-helikopters, straaljagers en vliegtuigen hebben zich op verschillende militaire doelen van de terroristische organisatie Islamitische Jihad gericht.


De getroffen militaire doelen van de organisatie waren onder meer: een militair trainingscomplex en een wapenmagazijn in de stad Khan Yunis, en een militaire compound in de stad Gaza die de zeemacht van de organisatie diende voor het trainen van terroristen en opslaan van uitrusting. Ook werd een militaire compound aangevallen met een wapenmagazijn van de organisatie, dat ook werd gebruikt als ontmoetingsplaats voor zijn terroristische agenten.


De aanvallen op deze locaties hebben een aanzienlijke invloed op het vermogen van de terroristische organisatie om haar militaire capaciteiten te ontwikkelen.


Verder hebben IAF-helikopters en marineschepen zich gericht op twee wapenopslagfaciliteiten die zich bevonden in de woningen van terroristische agenten van de terroristische organisatie Islamitische Jihad in de Gazastrook.


Ook richtten IAF-helikopters en speciale troepen zich op vier militaire posten van de terroristische organisatie Islamitische Jihad in de Gazastrook en zal dit soort doelen voorlopig blijven aanvallen.
169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page