israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Skiër vestigt Israëlisch record op Olympische Spelen in Peking


Barnabas Szollos vestigde een nieuw Israëlisch record op de Olympische Winterspelen in Peking. Foto door Wander Roberto via het Olympisch Comité van Israël via ISRAEL21C


De Israëlische skiër Barnabas Szollos, 23, eindigde donderdag op de zesde plaats algemeen in het alpineskiën voor heren tijdens de Spelen van Peking, waarmee hij een nieuw Israëlisch record vestigde voor skiërs op de Olympische Winterspelen.


Szollos werd 11e bij het skiën en behaalde vervolgens de tweede plaats bij de snelheidsslalom. Hij was slechts 1,07 seconden verwijderd van het winnen van een medaille op zijn eerste Olympische Spelen. Hij heeft nog twee evenementen op het programma staan: de reuzenslalom vandaag, zondag, en de slalom op woensdag.


De zus van Barnabas, Noa, 19, skiet ook voor Israël in haar eerste Olympische bod. Op 7 februari eindigde ze op de 42e plaats van de 60 in de reuzenslalomkwalificaties en nam ze een lekke band in haar tweede evenement. Op 9 februari eindigde ze op de 41e plaats van de 86 in de slalomcompetitie.


De Israëlische delegatie was het 18e land dat het stadion betrad voor de openingsceremonie op 4 februari, onder leiding van vaandeldragers Evgeni Krasnopolski en Noa Szollos.


De Olympische Winterolympiërs van 2022 in Israël. Foto door Peter Szollos via ISRAEL21C


Andere resultaten tot nu toe: op 8 februari eindigde Alexei Bychenko als 26e in het korte schaatsprogramma voor heren, niet hoog genoeg om naar het volgende niveau te gaan.


Vladislav Bykanov plaatste zich met een persoonlijk record van 2:09,95 minuten voor de halve finales van de 1.500 meter lange kortebaanschaatswedstrijd. Zijn algemeen klassement staat nu op 17.


Het optreden van het Israëlische kunstschaatspaar Evgeni Krasnopolski en Hailey Kops staat gepland op 18 februari.84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws