top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

SparkIL lanceert eerste peer-to-peer leenplatform ter ondersteuning van Israëlische kleine bedrijven


Amira Ahronoviz, CEO en directeur-generaal van The Jewish Agency, Na'ama Ore, CEO van SparkIL en Sagi Balasha, CEO van The Ogen Group (van links naar rechts) markeren de lancering van SparkIL. Foto via SparkIL


Het peer-to-peer leenplatform SparkIL heeft vandaag de lancering aangekondigd van een uniek initiatief dat individuen in staat stelt het kleine bedrijf van hun keuze in Israël te ondersteunen, terwijl het zinvolle verbindingen en relaties tussen de geldschieters en Israël versterkt.


Het platform, opgericht in samenwerking met The Jewish Agency for Israel en The Ogen Group, stelt gebruikers in staat deel te nemen aan crowdfunding renteloze leningen die tot doel hebben een reële, meetbare en blijvende impact te hebben op achtergestelde bevolkingsgroepen in heel Israël.


Cruciaal is dat de lancering van SparkIL de betrokkenheid bij Israël, zijn bedrijven en zijn mensen zal vergroten in een tijd waarin de emotionele gehechtheid aan de Joodse staat onder jongere generaties is afgenomen.


Kredietverstrekkers beginnen het proces door verschillende zakelijke kansen te verkennen die hen in staat stellen om een ​​impact te maken op de Israëlische samenleving die aansluit bij hun ambities, passies en waarden. De financieringsmogelijkheden van het platform zijn gecategoriseerd op Mensen, Plaats en Doel.


Dit omvat de demografische gemeenschappen van Israël (Ethiopische Israëliërs; Haredim; Israëlische Arabieren; LGBTQ individuen; nieuwe immigranten; mensen met een handicap); steden en regio's (Negev/zuiden, Galilea, Golanhoogten; het gebied van Jeruzalem, enz.); en sociaaleconomische oorzaken met hoge prioriteit (samenleven, kunst/cultuur/vrije tijd, onderwijs, werkgelegenheid, milieu, gezondheid, risicojongeren).


Na terugbetaling van hun lening kunnen kredietverstrekkers ervoor kiezen om hun geld te herinvesteren in andere waardevolle bedrijven - om ervoor te zorgen dat hun initiële lening voor onbepaalde tijd rimpeleffecten heeft - of om hun geld van het platform op te nemen. Wanneer het doel van de lener is bereikt, wordt de volledige lening vrijgegeven.


"SparkIL biedt een unieke kans om het jodendom van de wereld te betrekken bij het vermogen om een ​​directe impact te hebben op de Israëlische samenleving op de begane grond", zegt Na'ama Ore, CEO van SparkIL. "In een tijd waarin we een toenemende terugtrekking met Israël zien, zou dit digitale platform kunnen dienen als een broodnodige brug die kredietverstrekkers verbindt met de ondernemers en bedrijven die hun hulp het meest nodig hebben."


Als digitaal platform elimineert SparkIL de barrière van afstand door kredietverstrekkers te helpen een directe impact op Israël en zijn mensen te hebben, terwijl het een gevoel van mensen-zijn versterkt door een niveau van onderlinge verbondenheid te bieden dat anders niet mogelijk zou zijn geweest.


De unieke rol van het Joods Agentschap als een wereldwijd platform dat werkt in en verbinding maakt met Joodse gemeenschappen over de hele wereld met Israël, mogelijk gemaakt door de directe steun van de Joodse Federaties van Noord-Amerika (JFNA) en Keren Hayesod, zal rechtstreeks bijdragen aan de unieke strategie en mogelijkheden van SparkIL. Ogen brengt zijn kennis en ervaring als kritische speler in de social finance-arena binnen de Israëlische samenleving ter tafel. SparkIL wordt ook mogelijk gemaakt door oprichtende partners, waaronder de Max M. & Marjorie S. Fisher Foundation, en UJA-Federation of New York, samen met een particuliere stichting.


JFNA en de Joodse Federatie van Greater Pittsburgh bieden essentiële ondersteuning aan SparkIL door middel van risicokussens. Met deze fondsen kan SparkIL meer leners kansen bieden om het broodnodige kapitaal op het platform aan te trekken.


"Geworteld in een gevoel van wederzijdse verantwoordelijkheid, is dit een win-win-voorstel - voor kredietverstrekkers die hun waarden in daden willen omzetten en voor bedrijven met dringende kapitaalbehoeften. SparkIL staat klaar om bij te dragen aan het doel om een ​​levendige Joodse toekomst veilig te stellen voor toekomstige generaties”, zegt Amira Ahronoviz, CEO en directeur-generaal bij The Jewish Agency, en de voorzitter van de raad van bestuur van SparkIL.


Verder vertegenwoordigen de renteloze leningen van SparkIL een belangrijke actualisering van de Joodse traditie en waarden. Bij het schetsen van acht niveaus van liefdadigheidsgaven, verwoordde de middeleeuwse filosoof en Thora geleerde Maimonides dat de hoogste vorm van geven is wanneer een donor of geldschieter de ontvanger in staat stelt zelfvoorzienend te worden - een richtlijn die over het algemeen wordt gedefinieerd als het verstrekken van een zakelijke lening of het helpen van iemand bij het vinden van een taak. Geleid door dit principe, stelt SparkIL kredietverstrekkers in staat om Israëlische sociale ondernemers te helpen zelfvoorzienend te worden.


"De lancering van SparkIL is een keerpunt voor de duizenden kleine bedrijven uit de sociaaleconomische periferie van Israël die niet worden bediend door de banken", zegt Sagi Balasha, CEO van The Ogen Group. “Al 30 jaar heeft Ogen gezien hoe leningen en toegang tot krediet zoveel kunnen doen om de armere delen van de Israëlische samenleving en economie te versterken. Het is opwindend dat kredietverstrekkers in de VS nu actieve dagelijkse partners kunnen zijn in dit nieuwe initiatief, door de leningen te kiezen en te kiezen die ze willen maken via het SparkIL-platform.


Ga voor meer informatie over het nieuwe SparkIL-platform naar: https://www.sparkil.org
642 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page