top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stadion van Petach Tikva wordt het eerste 'slimme stadion' van Israël


Stadion van Tikva. Screenshot YouTube


Het stadion van Petach Tiva, oostelijk van Tel Aviv, zal het eerste 'slimme stadion' van Israël worden door een unieke samenwerking tussen Cellcom en het Aluma Infrastructures Fund waardoor innovatieve 5G-technologie-experimenten mogelijk zullen zijn.


Er zijn startups die van deze mogelijkheid gebruik willen maken om kleine camera's op de lichamen van de voetballers te plaatsen waardoor kijkers thuis de wedstrijd door de ogen van de spelers kunnen zien.


Een andere technologie die kan worden gebruikt is om kijkers thuis, kaartjes te laten kopen waardoor ze de wedstrijd in 3D kunnen volgen, aldus meldt het dagblad Globes.


Israëls 5G-implementatie is gebaseerd op Non Standalone (NSA) technologie, een tussenfase in de ontwikkeling van 5G die de uitbreiding van breedband voor eindeenheden mogelijk maakt. De inzet van volledige standalone technologie (SA) zal in Israël alleen mogelijk zijn als de mobiele operators dit economisch de moeite waard vinden.


Ook andere voetbalstadions in Israël hebben inmiddels interesse getoond om dit systeem te implmenteren en hun inkomsten daardoor te vergroten.
90 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1件のコメント


HansLa23+
2021年8月06日

Dit is echt slim camera’s in de wedstrijden groot succes : F1 , wielrennen 🚴‍♀️

いいね!
bottom of page