top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stijging actieve virus patiënten; 81 ernstige viruspatiënten


Ter illustratie. Foto MDA


Ondanks dat er op zaterdag minder wordt getest op Covid-19, blijkt uit de vanmorgen vrijgegeven cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid dat er een stijging is van het aantal met Covid-19 besmette personen.


Op zaterdag werden 35.452 mensen op Covid-19 getest en bleken 372 personen met het virus besmet te zijn, waarbij het positiviteitspercentage uitkwam op 1, 05, waar dat vrijdag nog op 0,89% stond.


Er zijn nu 6.772 besmette patiënten in het land, ruim 200 meer dan op vrijdag, waarvan er 131 in een ziekenhuis zijn opgenomen, 6 meer dan op vrijdag.


Hiervan zijn 81 ernstig ziek, 2 meer dan op vrijdag, waarvan er 39 aan beademingsapparatuur zijn aangesloten, 3 minder dan op vrijdag.


Het dodental is gestegen tot 8.232.


Inmiddels hebben experts de regering gewaarschuwd dat er de komende 3 weken een grote uitbraak van het Covid-19 virus is te verwachten die mogelijk de uitbraak van de Delta variant zal overtreffen.


Een eerste teken is de stijging van de R-waarde die nu gestegen is naar 1,11. De regering zal vandaag, zondag beslissen welke landen er nog meer op de lijst met verboden bestemmingen komen. Ook wordt er gesproken over het al of niet geheel sluiten van Ben Gurion Airport, om op die manier te voorkomen dat er meer Omicron besmettingen van het buitenland het land inkomen.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd:
87 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page