top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Surfside brandweerlieden bezochten Israël om te trainen met Israëlisch team wat hen had geholpen


Een lid van een IDF Home Front Command missie op zoek naar overlevenden in Surfside, Florida, juni 2021. Foto met dank aan de woordvoerder van de Israëlische strijdkrachten


Afgelopen juni, na de dodelijke ineenstorting van een 12 verdiepingen tellend flatgebouw in Surfside, Florida, vloog een team van Israëlische specialisten op het gebied van rampenbestrijding over om te helpen.


Eerder deze maand kwamen 15 brandweerlieden uit Florida, Ohio en Virginia die met de Israëli's ter plaatse hadden gewerkt, vijf dagen naar Israël, meldt ISRAEL21C.


Ze namen deel aan een reddingsoefening met het IDF Home Front Command, voerden een gezamenlijke evaluatie uit van de Surfside-reddingsoperatie, bezochten een Iron Dome antiraketinstallatie en ontmoetten functionarissen in de Gaza-grensstad Sderot.


De Israëlische en Amerikaanse collega's hopen een "reddingsdoctrine" op te stellen die beschikbaar is voor rampenspecialisten over de hele wereld. Het Home Front Command heeft verzocht om volgend jaar een nieuwe bijeenkomst van de twee partijen om dit doel te bereiken.


Kolonel (Res.) Golan Vach, commandant van de National Rescue Unit in the Home Front Command, vertelde The Times of Israel dat hij de Amerikaanse hulpverleners naar Israël had uitgenodigd, zodat de twee partijen van elkaar konden leren.


Vach merkte op dat de Amerikanen geavanceerde apparatuur, logistieke en organisatorische uitmuntendheid en een uitgebreide handleiding met instructies ter reddingsoperatie brachten.


De Israëli's droegen hun goedgeslepen vermogen bij om kritische informatie ter plaatse te verzamelen om in kaart te brengen waar naar slachtoffers te zoeken. Deze methode verkort aanzienlijk de tijd die nodig is om gevangen individuen te vinden, zei Vach.


Brandon Webb, programmamanager voor Florida Task Force One en bataljonschef voor Miami-Dade Fire and Rescue, noemde zijn Israëlische collega's "Geweldige mensen, goed opgeleid en toegewijd aan wat ze doen. Ik heb geen van hen ontmoet die ik niet als een vriend zou beschouwen."


34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page