top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tara, een chatbot die patiënten koppelt aan klinische onderzoeken


Tara, de nieuwe chatbot van Belong.Life voor de werving van klinische onderzoeken. Afbeelding met dank aan Belong.Life via ISRAEL21c


Kankerpatiënten die hopen deel uit te maken van een klinische proef voor een nieuwe therapie, hebben vaak moeite met het vinden en aanvragen van dergelijke onderzoeken, terwijl de contractonderzoeksorganisaties (CRO's) die de onderzoeken beheren vaak moeite hebben met het rekruteren van patiënten.


Belong.Life , een in Israël opgerichte groep patiëntengemeenschappen en zorgplatforms, maakt het matchen en rekruteren van klinische onderzoeken eenvoudiger met de lancering van Tara, een conversatieplatform voor het matchen van klinische kankeronderzoeken met AI.


Tara is een chatbot die tijdens gesprekken essentiële informatie opvraagt, waaronder diagnose, kankertype, mutatie en behandelgeschiedenis. Het kan zelfs relevante medische dossiers scannen om uitgebreide informatie te verzamelen die kan helpen bij het matchen van klinische onderzoeken.


Screenshot van Tara-chatbotgesprek met dank aan Belong.Life via ISRAEL21c


De technologie is beschikbaar als een Software-as-a-Service (SaaS)-oplossing voor providers, ziekenhuizen, gezondheidszorgsystemen, CRO's en andere organisaties en kan worden ingebed in websites, mobiele apps of sms-platforms.


“We zijn toegewijd aan het creëren van effectieve en verantwoorde AI-oplossingen die zijn afgestemd op de unieke behoeften en uitdagingen van de gezondheidszorgsector”, zegt Irad Deutsch, medeoprichter en CTO van Belong.Life.


“Tara is een alomvattende oplossing die patiënten empathische en nauwkeurige ondersteuning biedt, terwijl zorgverleners nieuwe, effectieve manieren kunnen vinden om hun doelen te bereiken.”


Screenshot van Tara-chatbotgesprek met dank aan Belong.Life via ISRAEL21c


Na het gesprek van de gebruiker met Tara wordt een samenvatting verzonden naar het Belong-team voor het matchen van klinische onderzoeken, dat gebruikmaakt van aanvullende algoritmen voor machine learning en natuurlijke taalverwerking om alle beschikbare klinische onderzoeken naar kanker over de hele wereld in realtime te analyseren om patiënten te matchen op basis van hun unieke situatie. en geografische locatie.


Dankzij het aanpasbare platform kunnen gezondheidssystemen patiënten ook doorverwijzen naar interne hulpmiddelen en klinische onderzoeken. Patiënten worden over het algemeen binnen drie dagen gekoppeld aan relevante klinische onderzoeken en kunnen rechtstreeks worden verbonden met beheersites.


Screenshot van Tara-chatbotgesprek met dank aan Belong.Life via ISRAEL21c


Volgens Belong.Life zijn er momenteel meer dan 136.000 klinische onderzoeken beschikbaar in de Verenigde Staten, maar de bestaande databases zijn moeilijk te navigeren en de deelnamecriteria zijn vaak moeilijk te ontcijferen, waardoor het voor patiënten een uitdaging is om relevante onderzoeken te identificeren.


Bovendien weten veel patiënten niet dat klinische onderzoeken een optie zijn. Uit een studie gepubliceerd door de American Society of Clinical Oncology bleek dat 46% van de ondervraagde oncologiepatiënten zich er niet van bewust was dat klinische onderzoeken een haalbare optie kunnen zijn.


“Deelname aan klinische onderzoeken is een belangrijke behandelingsoptie voor kankerpatiënten, soms de enige optie, en cruciaal voor medische vooruitgang”, zegt Dr. Raanan Berger, directeur van het Jusidman Cancer Center van het Sheba Medical Center.


“Het proces om relevante onderzoeken voor patiënten te vinden kan lang en complex zijn, waarbij vaak aanvullende hulp nodig is naast de eerstelijnszorg van oncologen. De technologie van Belong is goed gepositioneerd om een ​​positieve impact te hebben op patiënten, zorgverleners en het bredere ecosysteem van de gezondheidszorg door een bredere toegang tot potentieel levensreddende behandelingen te vergemakkelijken.”


Tara is het tweede product in Belong's AI Health Mentor-oplossingenpakket, na de lancering van Dave , 's werelds eerste conversationele AI-oncologiementor, in mei. Dave heeft volgens Belong.Life al betrokkenheid gekregen van honderdduizenden kankerpatiënten en zorgverleners.


De oncologie-app van Belong, Belong Beating Cancer Together, biedt steungroepen, toegang tot medische professionals, op maat gemaakte educatieve inhoud en tools voor ziektebeheer, waaronder een digitale medische map en een service voor het matchen van klinische onderzoeken.


38 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page