top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tel Aviv Pride Parade 2023 - wat u moet weten


Screenshot YouTube


De gemeente Tel Aviv-Yafo heeft een reeks wijzigingen aangekondigd in de jaarlijkse Pride Parade die in juni dit jaar zal plaatsvinden.


Volgens het besluit van de gemeente, burgemeester Ron Huldai en de LGBTQ-organisaties zal de traditionele Pride-Parade dit jaar plaatsvinden op de Herbert Samuel Promenade langs het strand, en voor het eerst ook op donderdagavond worden gehouden en de volgende dag in de middag met een feest in het belangrijkste Yarkon Park van de stad.


De grootste gay pride-parade in het Midden-Oosten vindt plaats op donderdag 8 juni en het belangrijkste pride-feest wordt de volgende dag gehouden. Het pride-centrum van de stad zei dat ze de afgelopen maanden veel vragen hebben ontvangen over de locatie en het formaat van de Pride Parade voor dit jaar.


Helaas was het vanwege aanzienlijke beperkingen met betrekking tot licenties, beveiliging en veiligheid niet mogelijk om de geliefde route die tot 2021 werd gebruikt te organiseren.


"Tegelijkertijd hebben we niet opgegeven en hebben we besloten om alle mogelijke opties voor een geschikte route voor de pride-parade te onderzoeken. We hebben gesprekken gevoerd en vergaderingen gehouden met hoge veiligheidsfunctionarissen, producenten, leden van de gemeenschap, en vertegenwoordigers van verschillende takken van de gemeente. En vanwege veel verzet tegen de paraderoute die vorig jaar werd gebruikt, hebben we besloten deze terug te verplaatsen naar de geliefde promenade, "zeiden ze.


Screenshot YouTube


"De Pride Parade komt terug naar huis, naar de Herbert Samuel Promenade', kondigde burgemeester Huldai aan. "We hebben aanzienlijke inspanningen geleverd om dit mogelijk te maken en na een uitgebreide dialoog met de LGBT-gemeenschap hebben we besloten om de parade dit jaar te hervatten op de beroemde centrale locatie".


"Dit jaar is het meer dan ooit cruciaal dat de parade plaatsvindt in het stadscentrum, langs de kust, waar het door de meeste mensen kan worden gezien en de hele stad kan deelnemen aan de viering," zei hij.


"Aangezien er geen feest kan worden gehouden in Charles Clore Park, zullen we de evenementen moeten splitsen. Dit jaar investeren we nog meer dan ooit en organiseren we niet één maar twee grote evenementen: de parade op donderdagavond en een groots feest met de beste optredens op vrijdagmiddag in Yarkon Park. We zullen er alles aan doen om van de parade van dit jaar de grootste en meest indrukwekkende in de geschiedenis van onze stad te maken. Tel Aviv-Yafo zal een bastion van liberalisme en vrijheid om te zijn wie je wilt, ongeacht religie, ras, geslacht of seksuele geaardheid", aldus de burgemeester.134 weergaven0 opmerkingen

Komentar


bottom of page