israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

The Tinder Swindler over de Israëlische oplichter die vrouwen bedroog en oplichtte is hit op Netflix


Screenshot YouTube


"The Tinder Swindler", de nieuwste Netflix-hit over de Israëlische oplichter Shimon Hayut, die vrouwen die hij op de dating-app ontmoette, bedroog en uitbuitte, staat op #2 in de Israëlische Top 10 lijst op Netflix en vertelt het verhaal van verschillende vrouwen die verliefd werden op Hayut en hem financieel steunden, die zich voordeed onder de alias van Simon Leviev, zoon van de Israëlisch-Russische diamantmagnaat Lev Leviev .


Hayut, nu bekend als de zoon van opperrabbijn van El Al Airlines, Yohanan Hayut, zou op Tinder vrouwen ontmoeten - meestal Scandinavische - en langeafstandsrelaties opbouwen om hen uiteindelijk grote sommen geld op te lichten.Hij zou de vrouwen eerst overdadige ervaringen geven, zoals overnachtingen in vijfsterrenhotels, eten in chique restaurants en vliegen in privéjets.


Na enkele weken een 'perfect vriendje' te zijn geweest, vroeg Hayut om geld te lenen vanwege de situatie waarin hij zich bevond in de gevaarlijke wereld van de diamanthandel.

Hij zou de vrouwen dwingen door foto's van bebloede kleding of zijn gewonde lijfwacht achter in een ambulance te sturen.


Gezien zijn eerdere uitgaven en schijnbaar luxueuze levensstijl, geloofden de vrouwen hem en stuurden geld, vaak via bankleningen.


Hayut was in staat een complex Ponzi-schema te ontwikkelen waarin hij grote hoeveelheden geld zou uitgeven die hij van zijn vorige slachtoffer op het volgende zou hebben opgelicht.

In de loop der jaren schatte de serie dat Hayut $ 10 miljoen heeft gestolen. Sommige vrouwen ontdekten uiteindelijk Hayut's bedrog en brachten hun verhalen naar onderzoeksjournalisten.


Na twee jaar in een Finse gevangenis te hebben doorgebracht, werd Hayut teruggestuurd naar Israël, waar hij werd veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Na vijf maanden werd hij echter in mei 2020 vrijgelaten en leeft hij momenteel als een vrij man in Israël met aan zijn zijde opnieuw een knappe vrouw.
198 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws