top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Thermische nachtzichtbeeldvorming van het leger gaat in het ziekenhuis worden gebruikt


Van links naar rechts Prof. Yitshak Kreiss, directeur van Sheba Medical Center; Dr. Boris Orkin, directeur van Sheba's Surgical Innovations Center; Eran Bluestein, directeur bedrijfsontwikkeling bij Opgal. Foto met dank aan Sheba Medical Center via ISRAEL21C


Geavanceerde warmtebeeldtechnologieën die voorheen werden gebruikt voor Israëlische militaire en veiligheidsdoeleinden, zullen worden aangepast voor gebruik bij hartchirurgie, diabetische voetbehandeling, chirurgische incisie-infecties en ademhalingsmonitoring in het grootste ziekenhuis van Israël, Sheba Medical Center in Ramat Gan.


Dit is het onderwerp van een memorandum van overeenstemming tussen Sheba en Opgal , een dochteronderneming van Elbit Systems.


Met behulp van thermische camera's die oorspronkelijk zijn ontworpen voor nachtzicht, kunnen artsen fysiologische processen detecteren op basis van veranderingen in energie en warmte in het lichaam en deze veranderingen op een digitaal scherm weergeven.


Met deze technologie kunnen artsen en chirurgen bijvoorbeeld bewegingen in bloedvaten nauwkeurig identificeren en een duidelijk beeld geven van de kooldioxide die wordt uitgestoten door uitademing.


"De nieuwe relatie tussen medische uitmuntendheid en uitmuntendheid in de defensie-industrie is baanbrekend", zegt prof. Eyal Zimlichman, Sheba's chief innovation and transformation officer en hoofd van het ARC (Accelerate, Redesign, Collaborate) Innovation Center, tegen ISRAEL21C.


“De oplossingen waaraan Elbit- en Opgal-experts en Sheba-artsen werken, zijn niet alleen belangrijk voor Sheba en Israël, maar zullen ook een internationale impact hebben. Dit zijn mondiale oplossingen voor mondiale problemen, en wij geloven dat hier een groot potentieel ligt om het aanzien van de geneeskunde op internationaal niveau te veranderen.”


"Thermische technologie, die tot nu toe piloten heeft geholpen bij het opstijgen en landen, en soldaten op het slagveld bij het identificeren van bedreigingen en doelen, heeft het potentieel om medische teams over de hele wereld te helpen het onzichtbare te zien en nauwkeurigere diagnoses te stellen", zegt Tsachi Israel, CEO van Opgal. "Wij zijn de toonaangevende experts op onze respectieve gebieden en werken samen om te innoveren om levens te redden en lijden voor veel patiënten te voorkomen."60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page