top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Traditionele menora is geplaatst bij de Klaagmuur en je kan iedere avond het aansteken meemaken


Foto Western Wall Heritage Foundation


Dinsdag is de traditionele menora geplaatst op het plein bij de Klaagmuur ter voorbereiding op Chanoeka dat a.s. zondag 18 december begint. De menora - volledig van brons - is meer dan twee meter hoog, ongeveer twee meter breed en weegt ongeveer een ton.


De Chanoeka kaarsen zullen traditioneel worden aangestoken met olijfolie en in speciale gebruiksvoorwerpen die weerbestendig zijn, zodat de menora de hele nacht kan blijven branden. De Chanoeka kaarsen worden elke avond om 16.30 uur aangestoken (behalve vrijdag 23 december, 29 Kislev, om 15.30 uur, en zaterdagavond 24 december, 30 Kislev, om 19.30 uur).


Chanoeka is een geweldige tijd voor het grote publiek om deel te nemen aan speciale en ontroerende evenementen die plaatsvinden op het plein bij de Klaagmuur. Het is ook een prachtige gelegenheid om een rondleiding te volgen bij het licht van de menora's in de Oude Stad en om de nieuwe locaties van de Westelijke Muurtunnels te bezoeken.

De evenementen worden live uitgezonden en zijn te zien op de Facebookpagina en website van de Western Wall Heritage Foundation.

2.239 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page