top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Twee Israëlische vrouwen gedood en een zwaar gewond nadat hun auto op Westbank was beschoten

Bijgewerkt op: 8 apr. 2023


De auto met kogelgaten. Foto IDF-woordvoerder


Twee Israëlische vrouwen van in de twintig werden gedood en een andere 45-jarige vrouw raakte zwaargewond toen hun auto werd beschoten in de buurt van de nederzetting Hamra op de noordelijke Westelijke Jordaanoever.


Het incident werd voor het eerst gemeld als een verkeersongeval tussen de auto waarin de drie vrouwen werden gevonden en een Palestijnse auto, maar deze beoordeling werd gewijzigd nadat er kogelgaten in de Israëlische auto waren gevonden.


Foto via Channel 13 news


De twee jonge vrouwen die bij de schietpartij om het leven kwamen zaten op de voorbank. De gewonde vrouw zat op de achterbank en raakte vooral gewond door het verkeersongeval dat de aanslag veroorzaakte.


Het Israëlische leger zegt dat zijn troepen op zoek zijn naar de dader of daders in het gebied rond de nabijgelegen nederzetting Hamra, maar gaat er ook van uit dat zij mogelijk met een auto hebben weten te ontsnappen.


UPDATE

Het is nog erger, de burgemeester van Efrat, Oded Revivi, kondigde aan dat de vermoorde vrouwen twee zussen van Efrat waren en dat de gewonde vrouw hun moeder is. Hun vader zat in een apart voertuig en arriveerde ter plaatse nadat reddingsacties waren begonnen. Revivi benadrukte dat de gemeente er alles aan doet om de familie in deze moeilijke tijd van alle sociale voorzieningen te voorzien die ze nodig hebben.


474 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page