top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Twee jonge politieagenten gedood bij door IS opgeëiste terreuraanslag in Hadera


De twee bij de terreuraanslag in Hadera omgekomen grenspolitieagenten Yezen Falah (R) en Shirel Abukarat, beiden 19. Foto Politiewoordvoerder


Bij een door IS opgeëiste terreuraanslag in Hadera zijn twee grenspolitieagenten omgekomen, de 19-jarige Shirel Abukarat uit Netanya en de even oude Yezen Falah uit het Druze dorp Kisra-Sumei in Galilea.


De beide in het wit geklede aanvallers wachtten achter een bus voordat ze op burgers begonnen te schieten. De aanslag vond plaats toen de twee terroristen het vuur openden op een groep mensen die uit een bus stapten.


Foto via Twitter


Twee Israëlische mannen van in de twintig raakten ernstig gewond bij de aanval, terwijl een 45-jarige man en een Israëlische vrouw van in de twintig licht gewond raakten. Ze werden met spoed naar het Hillel Yafe Medical Center in de stad gebracht voor verdere behandeling.Op de plaats van de schietpartij zijn nog twee burgers door ambulancepersoneel behandeld. Ook vijf voorbijgangers werden geëvacueerd naar het Hillel Yafe Medisch Centrum nadat ze tekenen van posttraumatisch stresssyndroom (PTSS) vertoonden.


Israëlische functionarissen zeggen dat de twee gewapende mannen werden verdacht van veiligheid gerelateerde misdrijven. De politie vond drie geweren, drie messen en ongeveer duizend kogels tijdens het fouilleren van de aanvallers.

Verschillende grenspolitieagenten die aan het dineren waren in een nabijgelegen restaurant hoorden de schoten, renden naar de plaats delict en openden het vuur op de terroristenDe politie zei dat verschillende agenten gewond raakten bij de aanval en tijdens een vuurgevecht met de terroristen kort daarna.


Op de video is te zien hoe een van de schutters meerdere keren schiet op een slachtoffer dat op de grond ligt, voordat hij het geweer van die persoon pakt. Hij opende ook het vuur op een man die op een fiets langs de scène reed.Hulpdiensten meldden dat twee twintigers ernstig gewond zijn, terwijl twee anderen, een 45-jarige man en een 20-jarige vrouw in matige toestand verkeren.


Een van de aanvallers is Ibrahim Agbarieh, die probeerde zich bij ISIS aan te sluiten, zei een bron bij de politie. Defensiefunctionarissen onderzoeken ook een mogelijk verband met de ISIS-sympathisant die vorige week vier mensen in het zuiden van Israël heeft vermoord.


Premier Bennett kwam naar Hadera en hield vervolgens een situatiebeoordeling samen met de minister van Openbare Veiligheid, de inspecteur-generaal van de Israëlische politie, de directeur van de ISA, de plaatsvervangend minister van Openbare Veiligheid, de commandant van het Israëlische kustdistrict, de commandant van de grenspolitie, het hoofd van de Israel Police Operations Division en aanvullende functionarissen.


Foto Koby Gideon / GPO


De premier kreeg een update over de details van de aanslag en prees de leden van het antiterrorismeteam. De premier besprak ook de aanhoudende activiteiten van de veiligheidstroepen.


Maandagochtend houdt premier Bennett een veiligheidsbeoordeling naar aanleiding van de terroristische aanslagen van de afgelopen dagen.139 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page