top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

U kunt Israël weer bezoeken, dit zijn de simpele regels


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Nadat Israël zijn grenzen gedurende het grootste deel van de pandemie gesloten had gehouden, begon het begin november gevaccineerde toeristen toe te laten, maar tegen het einde van die maand verbood het opnieuw de toegang van buitenlanders in een poging de Omicron-variant tegen te houden.


Echter vanaf vandaag, zondag 9 januari, is iedereen die tweemaal is gevaccineerd of hersteld van het Covid-19 virus weer welkom.


De reden tot dit besluit te midden van stijgende besmettingen door de Omicron variant, is volgens het ministerie van Volksgezondheid gelegen in het feit dat sluiten van de grenzen voor buitenlandse bezoekers geen toegevoegde waarde heeft.


Hieronder de regels voor het reizen naar Israël voor buitenlanders vanaf 9 januari:


  • Reizigers moeten in de afgelopen 180 dagen minstens tweemaal zijn gevaccineerd met door Israël erkende vaccins of hersteld zijn van het virus. Vaccinatie dient minimaal 14 dagen voor vertrek plaats te hebben gevonden.

  • Erkende vaccins zijn Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovak, Sinopharm, Johnson & Johnson (1 vaccinatie). Indien gevaccineerd met Covishield en Sputnik V volgt een serologische in Israël). Reizigers dienen een vaccinatiebewijs te overleggen.

  • Momenteel erkent Israël alleen certificaten van de Europese Unie op basis van een positieve NAAT-test. Herstelde, niet-gevaccineerde personen uit andere landen kunnen op dit moment het land niet binnen.

  • Reizigers moeten binnen 72 uur voor hun vlucht een negatief resultaat van de PCR-test overleggen. Ze moeten ook een online deelnameformulier indienen.

  • Bij aankomst in Israël zal een PCR-test worden afgenomen op Ben Gurion Airport.

  • Reizigers moeten in quarantaine gaan totdat een negatief resultaat is ontvangen of tot 24 uur zijn verstreken, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. In de meeste gevallen is het resultaat na enkele uren bekend.

Voor vragen kunnen reizigers terecht bij de hotline van het ministerie van Volksgezondheid op +972-8-624-1010 (Engels menu is beschikbaar) of via de website van het ministerie van Volksgezondheid.
541 weergaven4 opmerkingen

4 Comments


rtenvelden
Jan 09, 2022

Nog even een aanvulling vanuit een officiel persbericht:

The entry to Israel of all foreign nationals is conditioned on presenting a vaccination certificate or an EU (only!) recovery certificate, which are less than six months old. The types of vaccines that are recognized are the WHO approved: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, J&J (Janssen, single shot), Sinovac, Sinopharm, the Serum institute of India and Sputnik V. At least 14 days must have passed from vaccination day to the day of arrival in Israel.


https://www.gov.il/en/departments/general/coronavirusinfo

Like

rtenvelden
Jan 09, 2022

Het gaat erom dat er niet meer dan 180 dagen mogen zitten tussen de laatste prik in de serie ( bv bij Pfizer en Moderna) en de trip naar Israel en in het geval van de booster prik moet er minimaal 14 dagen zitten tussen de booster ( die wij nu in Nl hebben gekregen) en het moment dat je aankomt in Israel. En dus niet in de afgelopen 180 dagen minstens 2 x zijn gevaccineerd. Dit zou betekenen dat bijna niemand het land inkomt; reken maar uit

Like

rtenvelden
Jan 09, 2022

Deze opmerking in uw update is niet correct samengevat:

Reizigers moeten in de afgelopen 180 dagen minstens tweemaal zijn gevaccineerd met door Israël erkende vaccins of hersteld zijn van het virus. Vaccinatie dient minimaal 14 dagen voor vertrek plaats te hebben gevonden.

Dit is de juiste regel:

1. People who have been vaccinated with two doses (or one dose in the case of the Johnson and Johnson vaccine) and at least 14 days pass from the day of the second shot at the time of arrival in Israel (but no more than 180 days from the day of departure from Israel).

2. People who have been vaccinated with a booster and 14 days or more pass from the vaccination day…

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Jan 09, 2022
Replying to

Ik begrijp de verwarring, maar website van het ministerie is nog niet actueel zoals gebruikelijk. Dit is de juiste tekst in het persbericht Travelers must have been vaccinated (with at least two shots in most cases) or recovered from the virus within the last 180 days. Vaccination must take place at least 14 days before departure.

Like
bottom of page