israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

U kunt Israël weer bezoeken, dit zijn de simpele regels


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Nadat Israël zijn grenzen gedurende het grootste deel van de pandemie gesloten had gehouden, begon het begin november gevaccineerde toeristen toe te laten, maar tegen het einde van die maand verbood het opnieuw de toegang van buitenlanders in een poging de Omicron-variant tegen te houden.


Echter vanaf vandaag, zondag 9 januari, is iedereen die tweemaal is gevaccineerd of hersteld van het Covid-19 virus weer welkom.


De reden tot dit besluit te midden van stijgende besmettingen door de Omicron variant, is volgens het ministerie van Volksgezondheid gelegen in het feit dat sluiten van de grenzen voor buitenlandse bezoekers geen toegevoegde waarde heeft.


Hieronder de regels voor het reizen naar Israël voor buitenlanders vanaf 9 januari:


  • Reizigers moeten in de afgelopen 180 dagen minstens tweemaal zijn gevaccineerd met door Israël erkende vaccins of hersteld zijn van het virus. Vaccinatie dient minimaal 14 dagen voor vertrek plaats te hebben gevonden.

  • Erkende vaccins zijn Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovak, Sinopharm, Johnson & Johnson (1 vaccinatie). Indien gevaccineerd met Covishield en Sputnik V volgt een serologische in Israël). Reizigers dienen een vaccinatiebewijs te overleggen.

  • Momenteel erkent Israël alleen certificaten van de Europese Unie op basis van een positieve NAAT-test. Herstelde, niet-gevaccineerde personen uit andere landen kunnen op dit moment het land niet binnen.

  • Reizigers moeten binnen 72 uur voor hun vlucht een negatief resultaat van de PCR-test overleggen. Ze moeten ook een online deelnameformulier indienen.

  • Bij aankomst in Israël zal een PCR-test worden afgenomen op Ben Gurion Airport.

  • Reizigers moeten in quarantaine gaan totdat een negatief resultaat is ontvangen of tot 24 uur zijn verstreken, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. In de meeste gevallen is het resultaat na enkele uren bekend.

Voor vragen kunnen reizigers terecht bij de hotline van het ministerie van Volksgezondheid op +972-8-624-1010 (Engels menu is beschikbaar) of via de website van het ministerie van Volksgezondheid.
541 weergaven4 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws