top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Uber concurrent Bolt betreedt de Israëlische markt


Foto via Bolt


De Europese transportgigant Bolt begint operaties in Israël, heeft Calcalist vernomen. In de advertenties die het bedrijf in verschillende media in Israël publiceert, probeert het bedrijf chauffeurs te werven, maar de advertenties geven niet aan of het op zoek is naar taxichauffeurs.


De advertenties bieden Israëlische chauffeurs tarieven tegen "nul commissie" als aanvulling op het inkomen buiten hun reguliere baan.


Bolt staat bekend om zijn ride-sharing vervoersdiensten waarmee iedereen passagiers kan ophalen en rijden als alternatief voor taxidiensten en vergelijkbaar met diensten zoals UberX. Het bedrijf biedt echter ook andere diensten aan, waaronder maaltijdbezorgdiensten zoals 10bis en Wolt, boodschappenbezorgdiensten vergelijkbaar met Yango Deli, en zelfs coöperatieve scooterdiensten, autoverhuur en carpoolen.


Zoals gezegd, blijkt uit de advertenties die het bedrijf heeft gepubliceerd dat het particuliere automobilisten rekruteert die eigenlijk geen taxichauffeurs zijn. Deze advertenties wekken de indruk dat het bedrijf van plan is de dienst Bolt Ride te lanceren, waarbij chauffeurs zonder taxirijbewijs passagiers vervoeren.


Deze service is echter illegaal in Israël en daarom opereren bedrijven als Uber en Yandex in Israël alleen als taxibedrijven vergelijkbaar met Gett. Als het bedrijf van plan is het gebied van taxi's te betreden, moet het gediplomeerde taxichauffeurs aanwerven.


In het verleden kwam Yango's Yandex ook binnen met een illegale dienst in Israël, genaamd Fix, maar uiteindelijk stopte het bedrijf en annuleerde de dienst onder druk van het Ministerie van Transport.


Bolt begon zijn reis in 2013 in Tallinn, de hoofdstad van Estland, en is momenteel actief in 45 landen en honderden steden met tot nu toe meer dan 100 miljoen klanten en drie miljoen chauffeurs. Volgens de website van het bedrijf definieert het zichzelf momenteel als de eerste Europese superapplicatie op het gebied van mobiliteit en transport. "We strijden voor betere steden en tegen privéauto's, en bieden een beter alternatief voor elk doel dat een privéauto dient."

37 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page