top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Van cockpit naar operatiekamer, Israëlische piloten headset omgezet naar headset voor oogchirurgen


Foto via Beyeonics One


Van cockpit naar operatiekamer, Israëlische innovators hebben technologie gemaakt voor gevechtspiloten omgezet in een augmented reality-headset om oogchirurgen te helpen.


Beyeonics Vision, een bedrijf in medische hulpmiddelen, heeft vandaag aangekondigd dat het het registratieproces heeft voltooid en de CE-markering in Europa heeft ontvangen voor zijn gepatenteerde Beyeonics One, een volledig digitale 3D-chirurgische visualisatie platform.


De Beyeonics One evoluerende platformtechnologie is geïnspireerd op de op het hoofd gemonteerde displaytechnologieën van piloten die oorspronkelijk zijn ontwikkeld door een toonaangevend wereldwijd luchtvaartbedrijf en is ontworpen om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige chirurgische behoeften in de oogheelkunde.


Foto via Beyeonics Vision


Beyeonics One is de eerste oftalmische exoscoop, ontworpen om verbeterde en vergrote visualisatie van het chirurgische veld en on-demand geconsolideerde pre- en intraoperatieve informatie te leveren - die allemaal op natuurlijke wijze toegankelijk zijn en worden bestuurd door een meeslepende chirurgische headset met augmented reality.


De Beyeonics One wordt nu uitgerold in Europa, na in het najaar het CE-keurmerk te hebben ontvangen.


In Amerika, waar het in onderzoeksfasen voor 2.000 operaties is gebruikt, is het goedgekeurd door de Food and Drug Administration.


Foto via Beyonics Vision.


De technologie was onlangs het onderwerp van collegiaal getoetst onderzoek, waaruit bleek dat het goed presteerde toen het voor het eerst werd ingezet voor endotheliale keratoplastiek, een complexe procedure om abnormale materie uit het hoornvlies te verwijderen.


Prof. Paulo Eduardo Stanga, vitreoretinaal chirurg en directeur van The Retina Clinic in Londen, VK , becommentarieerde zijn klinische ervaring tijdens zijn bezoek aan het Tel Aviv Medical Center, Israël , waar hij zelf patiënten opereerde: "Ik was erg onder de indruk van de korte leercurve en misschien wel het belangrijkste door de meeslepende ervaring die ik als chirurg heb opgedaan: het voelde alsof ik in het oog zelf zat tijdens de operatie en ik vond dit vooral nuttig bij de behandeling van de vitreoretinale periferie. Ik geloof dat dit een baanbrekende technologie is voor vitreoretinale chirurgie."


De Beyeonics One-exoscoop biedt een sterke vergroting en een helder, gedetailleerd beeld van het chirurgische veld zonder enige waargenomen latentie. Naast de geautomatiseerde focus, panning en gecontroleerde verlichting, maakt de filterselectie van chirurgen een verbeterd weefsel- en membraancontrast mogelijk. De ongebonden visualisatie via de AR-chirurgische headset stelt de chirurg in staat een continu zicht op het operatieveld te behouden zonder de oog-handcoördinatie te verliezen, terwijl hij een meer natuurlijke en ergonomische werkhouding aanneemt.


93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page