israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf 1 juli gevaccineerde buitenlanders welkom in Israël; strengere controles vanwege Delta variant


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Vanaf 1 juli zijn gevaccineerde buitenlanders en kinderen tot 6 jaar weer welkom in Israël, werd zondag meegedeeld, terwijl op hetzelfde moment werd aangekondigd dat vanwege de angst voor verspreiding van de Delta variant er strengere controles op inkomende en uitgaande passagiers op Ben Gurion Airport zullen plaatsvinden. Ook wordt overwogen de maskerplicht voor openbare binnenruimten en scholen weer in te voeren.


Vanaf 1 juli zijn gevaccineerde buitenlanders weer welkom in Israël, en ook kinderen tot 6 jaar wiens ouders zijn gevaccineerd, zullen worden toegelaten, maakte de minister van Binnenlandse Zaken, Shaked, zondagavond bekend.


Alle mensen die Israël vanuit het buitenland binnenkomen, moeten bij aankomst een PCR-test ondergaan, naast de resultaten van een andere test voordat ze aan boord van het vliegtuig gaan.


Reizen naar en vanuit ​​Argentinië, Brazilië, India, Mexico, Rusland en Zuid-Afrika is niet toegestaan, mogelijk dat daar Engeland binnenkort aan wordt toegevoegd, melde Channel 13 nieuws.


Op Ben Gurion airport zal de test capaciteit aanmerkelijk worden uitgebreid terwijl ook is besloten de handhaving op quarantaine aan te pakken door het inzetten van 250 politieagenten.


Volgens berichten de Hebreeuwse media overwegen minister van Volksgezondheid, Horowitz en premier Bennett, de herinvoering van de mondkapjesplicht in publieke binnenruimten en scholen . Officieel is daar nog geen beluit overgenomen.


De afgelopen dagen bleken een aantal uit risicolanden teruggekeerde Israëlis zich niet aan de quarantainevoorschriften te houden waardoor in verschillend plaatsen in Israël een uitbraak van de zogenaamde Delta variant is vastgesteld.


Ook lopen ouders wiens kinderen zich niet aan de quarantainevoorschriften houden, kans op een hoge boete.


Gezondheidsexperts vinden het niet verrassend dat er uitbraken van virus besmettingen zijn, "zolang we binnen en buiten Israël kunnen reizen, zullen we uitbraken hebben onder zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde mensen, en voornamelijk onder jongeren," zei professor Eyal Leshem, directeur van het Centrum voor Reisgeneeskunde en Tropische Ziekten in het Sheba Medical Center in Tel Hashomer, tegen de Jerusalem Post.


De Delta-variant is 60% besmettelijker dan de Britse variant en veroorzaakt 2,5 meer extra ziekenhuisopnames, meldt het Nationaal Informatie- en Kenniscentrum Coronavirus zondagochtend in een rapport.


Uit een studie die onlangs is gepubliceerd door Public Health England, bleek dat het Pfizervaccin minstens 88% effectief is tegen Delta variant, twee weken na ontvangst van de tweede dosis, vergeleken met 93% effectiviteit tegen de Britse variant en 95% tegen de oorspronkelijke virusstam.


Sinds begin juni zijn 170 mensen die het land binnenkwamen positief op het virus getest, van de in totaal 352 nieuwe gevallen die in Israël in die periode zijn vastgesteld.


Er komt een campagne om ouders hun kinderen van 12 tot 15 jaar bewust te malen hen te laten vaccineren. Nieuwe cijfers van het ministerie van Volksgezondheid die zondag door Channel 13 zijn onthuld, geven aan dat 12 procent van de jongeren die besmet waren met COVID-19 en daarvan herstelden, nog steeds last hebben van langdurige symptomen en complicaties.


Gabi Barbash, een voormalig directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, vertelde zondag aan Channel 12 dat hij ouders zou aanraden om deze zomer niet-gevaccineerde kinderen niet mee te nemen naar het buitenland, uit angst voor de Delta-variant. Die mutatie “is een game-changer. Het neemt de controle over de hele wereld over", zei hij. “We zullen ermee moeten leven. Het is veel besmettelijker en het treft ook jongeren en kinderen.”
166 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws