top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf 20 mei vervalt verplichte PCR-test bij aankomst in Israël


Screenshot YouTube


Passagiers die vanaf vrijdag 20 mei landen op Ben Gurion Airport, hoeven geen verplichte PCR-test ophet Covid-19 virus meer te laten uitvoeren. Dit werd zondag aangekondigd door minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz, in overleg met premier Naftali Bennett.


Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz zei in een verklaring dat het systeem op zijn plaats zou blijven, "en we zullen het zo snel als nodig kunnen reactiveren."


Het ministerie van Volksgezondheid noemde de consistente daling van het aantal gevallen als reden voor het laten vallen van de testvereiste.


Ook kondigden Bennett en Horowitz aan dat vanaf donderdag inkomende reizigers 24 uur voor hun vlucht een snelle antigeentest mogen doen, in plaats van de PCR-test die momenteel vereist is.


In de verklaring verklaarde Horowitz dat het besluit om de PCR-tests op de luchthaven te beëindigen een voortzetting was van het COVID-19-beleid van het ministerie van Volksgezondheid onder zijn leiding.


"We bieden alle instrumenten om de volksgezondheid te beschermen, maar waar het niet nodig is en niet nodig is, zullen we het publiek geen beperkingen opleggen", zei hij.


Israël is een van de weinige landen ter wereld die eisen dat reizigers bij de landing worden getest.148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page