israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Vanaf vandaag is Israël weer open voor toeristen ongeacht al of niet gevaccineerd


Screenshot YouTube


Na 2 jaar is er vandaag, 1 maart, een einde gekomen aan de Covid noodtoestand, zijn de meeste Groene Pas voorwaarden komen te vervallen, en is Israël open voor toeristen ongeacht ze wel of niet zijn gevaccineerd.


Israël zal vandaag de meeste coronavirusregels intrekken, aangezien het land overgaat van een "noodtoestand" naar een "speciale gezondheidssituatie". De meest opvallende hiervan zijn reisbeperkingen.


Volgens de nieuwe richtlijnen worden zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde toeristen van alle leeftijden het land binnengelaten, zolang ze een negatieve PCR-test indienen voordat ze aan boord gaan en een PCR-test nemen nadat ze in Israël zijn geland.


De verplichting voor kinderen op de middelbare school en de middelbare school om regelmatig thuis antigeentests te doen, komt te vervallen en wordt op 10 maart ook geannuleerd voor jongere kinderen.


Het overleggen van een groene pas, waaruit blijkt dat de houder is ingeënt of hersteld van het virus, komt per vandaag te vervallen, met uitzondering voor bezoek aan een verpleegtehuis.


Hoewel maskers in publieke binnenruimten nog steeds verplicht zijn, wordt de huidige vereiste voor maskers in sommige grote buitenbijeenkomsten geannuleerd.


De minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz bedankte de leden van de gezondheidszorg voor hun werk tijdens de Omicron-golf, en schreef het vermogen van Israël om open te blijven tijdens de golf toe aan hun harde werk.

87 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws