israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Vanaf zondag verliezen meer dan 1 miljoen Israëlis hun Groene Paspoort


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Vanaf zondag verliezen meer dan een miljoen Israëli's hun groene pas nadat een beleidswijziging dicteerde dat een COVID-19-boosterinjectie zes maanden na ontvangst van de eerste twee doses nodig is.


Uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid op maandag bleek dat 4.710.716 Israëli's zes maanden geleden met twee doses werden gevaccineerd, maar slechts 3.243.641 van hen kregen een boosterdosis toegediend, meldt The Times of Israel.


Los daarvan heeft het ministerie deze week aangekondigd dat herstelde COVID-19-patiënten een enkele dosis coronavirusvaccin moeten krijgen nadat ze zijn gediagnosticeerd, om in aanmerking te blijven komen voor een Groene Pass.


Bovendien behouden degenen die besmet zijn na het ontvangen van een vaccin vanaf zondag hun pas nog maar zes maanden. Daarna zal het ministerie die gevallen opnieuw onderzoeken, zei het.


Israël – het eerste land dat officieel een derde dosis aanbood – begon zijn COVID-19-boostercampagne op 1 augustus, aanvankelijk uitgerold naar 60-plussers. Daarna verlaagde het geleidelijk de leeftijd om in aanmerking te komen, en breidde het uiteindelijk uit tot iedereen van 12 jaar. en hoger die minstens vijf maanden geleden de tweede injectie hebben gekregen.1.070 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws