top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vandaag treden 33 nieuwe marineofficieren toe tot de Israëlische marine


Foto IDF woordvoerder


De diploma-uitreiking van de 147e Naval Officers Course vond woensdag plaats op de marinebasis van Haifa. De ceremonie werd gehouden met deelname van de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi, de opperbevelhebber van de Israëlische marine, VADM David Saar Salama, commandanten, soldaten, families en extra genodigden.


Tijdens de ceremonie werd de marineofficierspin onthuld aan de afgestudeerden van de cursus en kregen ze de rang van luitenant junior graad. Er zijn 28 nieuwe mannelijke marineofficieren en 5 vrouwelijke.


Foto IDF woordvoerder


De uitgebreide training omvatte het verwerven van unieke professionele en leiderschapskwaliteiten die vereist zijn van een marinecommandant, naast uitgebreide kennis van de meest geavanceerde technologische systemen ter wereld. Tijdens de opleiding voltooiden de marineofficieren ook hun studie en behaalden ze een academische graad aan de Universiteit van Haifa. Na voltooiing van de cursus zullen de marineofficieren op commandoposities worden geplaatst op de raketschepen en onderzeeërs van de Israëlische marine.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens hun diensttijd zullen zij complexe en operationele taken uitvoeren, ver van de kusten van het land, om de maritieme superioriteit en veiligheid van Israël te waarborgen.


Foto IDF woordvoerder


Chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi:“De Israëlische marine opereert in een zich ontwikkelende maritieme ruimte en demonstreert maritieme superioriteit op zee en vanuit zee tegen alle strijdtonelen, ver en dichtbij. In de verdedigingsmissies en in de campagne tussen de oorlogen speelt de Israëlische marine een belangrijke en soms een exclusieve rol in de verdediging van de maritieme ruimte van de staat Israël en de strategische activa daarin.


Foto IDF woordvoerder


Dit jaar kondigen de herfstwinden ook de vijftigste verjaardag van de Jom Kipoeroorlog aan. Net zoals de Jom Kipoeroorlog synoniem is met het gebrek aan van waarschuwing en de zonde van arrogantie, dus het is ook een symbool en voorbeeld van de toewijding en kracht van de geest van de IDF-soldaten en hun commandanten in actieve en reservedienst.


Beste marineofficieren, de volgende taak is voor u. De staat Israël navigeert door vele stormen en veiligheidsuitdagingen. Ik ben ervan overtuigd dat u uw steentje zult bijdragen om het veilig te houden. Houd je soldaten verenigd bij eventuele meningsverschillen. Cohesie is het vermogen om verschillende mensen te verenigen voor dezelfde missie. Blijf samen optrekken en bescherm de maritieme arena – aan de kust, op het zeeoppervlak en in de diepte.”


Opperbevelhebber van de Israëlische marine, VADM David Saar Salama: “Het is een groot voorrecht om een ​​marineofficiersopleiding te mogen voltooien. Cursus in het vijfenzeventigste jaar van Israëls onafhankelijkheid, om de rang van officier en het symbool van de marineofficier te ontvangen - op de dag van de Israëlische marine, vijfenzeventig jaar sinds de geboorte van de Hebreeuwse marine.


We kunnen met trots terugkijken en een breed en lang spoor van rijk operationeel erfgoed zien.


Onze mensen hebben geopereerd, opereren en zullen blijven opereren in de maritieme arena's, staan ​​standvastig langs de grenzen, doorbreken diepe en verre operationele kringen en gaan met succes om met de kracht van de zee en de complexiteit van de uitdagingen en taken.Deze rangen hebben een groot gewicht. Dit is het inherente gewicht van de plicht, de verantwoordelijkheid die op de schouders van ieder van u rust – de verantwoordelijkheid voor de missie en de veiligheid van de mannen en vrouwen die onder

uw hoede zijn geplaatst.


Wees stoer als dat nodig is, wees gevoelig als dat nodig is. Beschouw ze, de mannelijke en vrouwelijke soldaten, als ons meest waardevolle bezit.

Professionele cohesie en teamcohesie – vooral tegenwoordig heeft het een zeer hoge intrinsieke waarde. Jij speelt een centrale rol in het creëren van de ongekend belangrijke samenhang.


Vaar met de schepen, draag de vlag van de Israëlische soevereiniteit in alle delen van de zee en keer veilig terug naar de havens van huis.”

35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page