top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Veilige ruimtes voor kinderen die getraumatiseerd zijn door de oorlog in Israël


Veilige plekken voor Israëlische kinderen die door oorlog ontheemd zijn geraakt. Foto met dank aan Early Starters International via ISRAEL21c


De Israëlische non-profitorganisatie Early Starters International , die zich inzet voor het opzetten van veilige ruimtes voor kinderen in conflictgebieden over de hele wereld, werkte de afgelopen week thuis.


Als reactie op de duizenden gezinnen die de Hamas-aanvallen op Zuid-Israël ontvluchtten, opende Early Starters snel drie plekken voor kinderen die onderdak boden in hotels in kibboets Ma'ale HaHamisha (ten westen van Jeruzalem), de Dode Zee en Eilat. Deze dienen ten minste 1.000 ontheemde gezinnen.


Deze week worden nog twee ruimtes geopend.


IsraAID levert vrijwilligers aan Early Starters om de ruimtes te bemannen, en er worden er nog meer gezocht.


Leiders van Early Starters zeggen dat de terroristische aanslagen psychologische trauma's, angstgevoelens, depressies en posttraumatische stressstoornissen bij kinderen hebben veroorzaakt.


Veel kinderen zijn getuige geweest van geweld, soms dodelijk, tegen familieleden. Velen hebben geen huis om naar terug te gaan en zijn hun educatieve en sociale netwerken kwijtgeraakt.


“We erkennen dat het begrijpen van de volledige omvang van de uitdagingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd, vooral de kinderen, ontmoedigend kan zijn”, aldus de organisatie in een verklaring.


“Wat we echter zeker weten is dat het creëren van een gestructureerde en veilige omgeving met een toegewijd team van professionals die dagelijks met de kinderen omgaan, spelen, creatieve activiteiten ondernemen, gesprekken voeren en emotionele steun bieden, het diepgaande trauma aanzienlijk kan verlichten. zij ervaren. Deze inspanningen kunnen zowel hun huidige als toekomstige welzijn positief beïnvloeden.”


Veilige plekken voor Israëlische kinderen die door oorlog ontheemd zijn geraakt. Foto met dank aan Early Starters International via ISRAEL21c


Early Starters heeft een lange staat van dienst in het werken met kinderen in conflictgebieden. Aan het begin van de oorlog in Oekraïne begonnen ze ruimtes te openen in Oost-Europa en Oekraïne. Tegenwoordig hebben ze meerdere ruimtes in de regio en vele in Oekraïne zelf, waaronder Kharkiv, Kiev, Lviv en anderen.


“De expertise die we hebben verworven bij het creëren van veilige ruimtes voor kinderen die getroffen zijn door de oorlog in Oekraïne is ook waardevol geworden in de Israëlische context”, meldt de groep.

137 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page