top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Veiligheidstroepen hebben twintig terreur agenten van verschillende organisaties geëlimineerd


Foto IDF woordvoerder


Als onderdeel van de luchtmachtaanvallen in de Gazastrook en het elimineren van hoge Hamas-functionarissen wordt er door de Shin Bet een inspanning van de inlichtingendiensten uitgevoerd om de interregionale terreurcentra in de Gazastrook te elimineren en aanvallen van de Israëlische strijdkrachten te bevorderen. .


Tot nu toe hebben de Shin Bet en de IDF ongeveer twintig terroristische agenten van verschillende organisaties in de Gazastrook geëlimineerd, met de nadruk op de terroristische organisatie Hamas. De helft van de geëlimineerde terroristen behoort tot het ‘Hegada-hoofdkwartier’, het orgaan dat belast is met de rekrutering van agenten uit Israël en Jeruzalem om aanvallen in Israël uit te voeren en Hamas-activiteiten in Israël te financieren en te beheren.


Bovendien werden meer dan tien doelwitten aangevallen in de buurt van de ‘staat El Amal’, waar Hamas-terroristen verblijven die uit de Israëlische gevangenis zijn vrijgelaten in het kader van een uitwisselingsovereenkomst voor gevangenen – en sinds hun vrijlating zich zijn blijven bezighouden met het bevorderen van terroristische activiteiten, met een nadruk op de financiering en bedoeling van Hamas-aanvallen in IOS en in Israël.


Abdullah Abu Seef – oorspronkelijk afkomstig uit Hebron, werd in 2003 gearresteerd en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens betrokkenheid bij de moord op Israëli’s, werd vrijgelaten als onderdeel van de ‘Shalit-deal’ en begon te opereren in het ‘hoofdkwartier van Hamas op de Westelijke Jordaanoever’ met als doel van het leiden van Hamas-activiteiten in het veld, inclusief het uitvoeren van aanvallen op Israëliërs.


Ramzi Ok - oorspronkelijk afkomstig uit de omgeving van Bethlehem, werd in 2003 gearresteerd nadat hij een zelfmoordterrorist had gerekruteerd die in mei 2002 een zelfmoordaanslag pleegde, naast zijn betrokkenheid bij andere aanslagen. Hij werd vrijgelaten als onderdeel van de ‘Shalit-deal’ en is sindsdien betrokken bij het aansturen van terroristische agenten van IOSH om aanslagen tegen Israëli’s uit te voeren.


Mahmoud Halabi – Hamas-agent, was een dominante agent bij de gebeurtenissen rond de rellen rond het hek in de Gazastrook in 2021. Het afgelopen jaar diende hij als interregionaal coördinator voor het uitvoeren van terrorisme in Israël en assisteerde hij zelfs terroristische activiteiten binnen het IOS.


Muhammad Awadallah - Hamas-agent, hoofd van het kantoor van het hoofd van het productiehoofdkwartier, een van de hoofden van de interregionale begeleidingsinfrastructuur van Hamas. Zijn vader is een ervaren Hamas-agent, secretaris van het uitvoerend comité van de Hamas-leiding.


De Shin Bet en de IDF zullen blijven werken aan het doden van de terreurmeesterbreinen uit de Gazastrook die het afgelopen jaar actief zijn geweest om terroristische aanslagen in Israël en Israël te bevorderen en uit te voeren.458 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page