israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring premier Bennett voor vertrek uit New York naar Israël


Foto Avi Ohayon (GPO)


Nadat zijn eerdere uitspraken over het in de wind slaan van adviezen van Israëlische gezondheidsexperts, die willen dat er meer en striktere beperkingen worden ingesteld, nogal veel stof hadden doen opwaaien. heeft. Ook had Bennett tijdens zijn toespraak bij de VN gezegd dat "hoewel artsen een belangrijke inbreng hebben, zij niet degenen kunnen zijn die het nationale beleid inzake de pandemie leiden. De enige persoon die een goed uitkijkpunt heeft op alle overwegingen, is de leider van een bepaald land ."


Premier Naftali Bennett vandaag de onderstaande verklaring afgegeven aan de media voorafgaand aan zijn vertrek uit New York naar Israël:


"Ik sluit nu een nuttig bezoek aan New York en de VN af, en k zou willen verwijzen naar een discours dat momenteel plaatsvindt. Ik heb veel respect voor de experts van het ministerie van Volksgezondheid en waardeer hun professionele werk zeer, maar het instellen van meer ingrijpende beperkingen voor het grote publiek van de staat Israël is niet het beleid van deze regering.


Het beleid van de regering is om de staat Israël en de economie zo open mogelijk te houden, naast gericht werk om niet-gevaccineerden zich te laten vaccineren en het terugdringen van de morbiditeit.


Volgens de laatste gegevens zijn de 40 roodste gemeenschappen in Israël in de Arabische sector en is meer dan 90% van de mensen die in ernstige toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen, niet gevaccineerd. Daarom zien we er, ondanks de druk, in dit stadium van af om ingrijpende beperkingen op te leggen aan de hele bevolking.


Kijk, het stilleggen van een Shlomo Artzi-concert in Rishon LeZion of een bruiloft in Modi'in zal het publiek in Taibeh of de inwoners van Um Al-Fahm niet helpen om de morbiditeit te verminderen. Wat zal helpen, is dat we naar Umm al-Fahm gaan, naar de Arabische sector gaan, en hen overtuigen, zich te laten vaccineren, en dat doen we ook.


Over het algemeen zullen we acties met een lage effectiviteit en hoge nevenschade proberen te vermijden. Het moet duidelijk zijn dat de betekenis van dergelijke ingrijpende acties het onmiddellijke verlies van duizenden banen voor de burgers van de staat Israël betekend en daarom zullen we doorgaan met het beleid om de economie van Israël zo open mogelijk te houden."


74 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws