top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van het Israëlische Ministerie van Defensie en IDF: Arrow 3 onderschepte doelwit


Foto IAI


Gezamenlijke verklaring van het Israëlische Ministerie van Defensie en het Israëlische leger: de eerste succesvolle operationele onderschepping van het Arrow 3-systeem


Soldaten van de Israëlische luchtverdedigingssysteem hebben donderdagavond voor het eerst met succes een Arrow 3-interceptor operationeel gelanceerd. De interceptor onderschepte effectief een doelwit dat richting Israël in het Rode Zeegebied was gelanceerd.


Dit markeert de eerste operationele onderschepping van het Arrow 3-systeem sinds de operationele inzet in 2017. Deze prestatie volgt op het recente succes van de eerste operationele onderschepping die vorige week door het Arrow 2-systeem werd uitgevoerd.


Het Arrow 3-systeem is mede ontwikkeld en geproduceerd door de Israel Missile Defense Organization (IMDO) van het Israëlische Ministerie van Defensie en de United States Missile Defense Agency (MDA), onder leiding van Israel Aerospace Industries (IAI). Het is een van de meest geavanceerde lucht- en raketafweersystemen in zijn soort ter wereld voor het onderscheppen van exo-atmosferische ballistische raketten.Het Arrow 3 Missile-verdedigingssysteem is ontworpen om exo-atmosferische ballistische raketten te onderscheppen met uitzonderlijke onderscheppingsmogelijkheden over lange afstanden.


Israel Aerospace Industries (IAI) is de hoofdaannemer voor de ontwikkeling en productie van het wapensysteem, de "Arrow" -interceptors en het radardetectiesysteem. Elbit Systems is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Command and Control systeem. Tomer en Rafael Advanced Systems zijn de belangrijkste onderaannemers voor de ontwikkeling en productie van de "Arrow 3"-interceptor.


295 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page