top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van premier Yair Lapid


Foto GPO


Premier Yair Lapid heeft vrijdagavond (vrijdag 5 augustus 2022) de volgende verklaring afgelegd over de veiligheidssituatie met Gaza.


"Ongeveer vier uur geleden hebben de Israel Defense Forces - in samenwerking met de Israel Security Agency - doelen van de Islamitische Jihad in Gaza aangevallen. Onder de doden waren Taysir al-Jabari, een van de twee hoogste commandanten in de Islamitische Jihad, evenals een cel die zich voorbereidt op het lanceren van een antitankraketaanval op Israël.


De richtlijn die de veiligheidstroepen van ons ontvingen was duidelijk: Israël zal niet werkeloos toekijken als er mensen zijn die proberen zijn burgers kwaad te doen. Deze regering heeft een nultolerantiebeleid voor elke poging tot aanvallen - van welke aard dan ook - vanuit Gaza naar Israëlisch grondgebied.


Terroristische organisaties zullen niet de agenda bepalen in het gebied grenzend aan Gaza, we tolereren geen enkele bedreiging tegen onze burgers. Ik dank minister van Defensie Benny Gantz, de IDF en zijn commandanten onder leiding van de chef van de generale staf, luitenant-generaal Aviv Kohavi, en de ISA onder leiding van Ronen Bar, voor de kwaliteit van hun inlichtingen en voor hun nauwkeurige uitvoering.


Tegelijkertijd accepteren we geen ultimatums met betrekking tot de operaties van de IDF en de veiligheidstroepen - ook niet op andere fronten. Iedereen die moet worden gearresteerd - zal worden gearresteerd. Elke poging om burgers of soldaten iets aan te doen, zal worden beantwoord met een harde reactie.


De activiteiten van vandaag in Gaza waren gericht tegen concrete bedreigingen die de dagelijkse routine in het zuiden van Israël verstoorden. Israël is niet geïnteresseerd in een breder conflict in Gaza, maar zal er ook niet voor terugdeinzen.


Ik roep iedereen op om de komende dagen richtlijnen op te volgen. Ik heb vertrouwen in het Israëlische publiek en ik weet zeker dat ze onze veiligheidsorganisatie volledig zullen steunen. Hoe lang het ook duurt, we zullen de bedreiging voor onze burgers wegnemen.


Het volk van Israël is sterk, ze begrijpen het belang van afschrikking, ze staan ​​achter de inwoners van het zuiden. Onze veiligheidstroepen zijn voorbereid met een reeks krachtige reacties op elke aanval.


We zullen de vijand samen met kracht tegemoet treden.


Een woord voor de internationale media:


Israël voerde een nauwkeurige antiterreuroperatie uit tegen een onmiddellijke dreiging. Onze strijd is niet met de mensen van Gaza.


Islamitische Jihad is een Iraanse gevolmachtigde die de staat Israël wil vernietigen en onschuldige Israëli's wil doden. Het hoofd van de Islamitische Jihad is op dit moment in Teheran.


We zullen er alles aan doen om onze mensen te verdedigen."


230 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page