top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 1.000 muzikanten komen samen voor Israëlische gijzelaars

Screenshot YouTube


Duizend Israëlische muzikanten kwamen onlangs samen in een ontroerend optreden in het amfitheater in Caesarea, waarin werd opgeroepen tot de vrijlating van de resterende gijzelaars die nog steeds in Gaza worden vastgehouden.


Op 7 oktober doodden Hamas-terroristen 1.200 mensen, voornamelijk burgers, en ontvoerden ze nog eens ruim 250 mensen tijdens een verrassingsaanval die leidde tot een totale oorlog in de Palestijnse enclave. 


Het ‘Homeland’-concert werd opgevoerd onder de vlag ‘Bring Them Home’ en bevatte een mashup van het Israëlische volkslied ‘Hatikva’ en het nummer ‘Home’ van Yardena Arazi, meldt ISRAEL21c.Het nummer, geschreven door de legendarische dichter Ehud Manor en gecomponeerd door componist Yair Klinger, veroorzaakte opschudding toen het voor het eerst werd uitgebracht in 1983, op het hoogtepunt van de Eerste Libanonoorlog. Er werd gespeculeerd dat Manor in het lied opriep tot de terugtrekking van Israël uit Libanon, dat in wezen vroeg om de IDF-troepen ‘naar huis’ te brengen. 


De nieuwe voorstelling werd gearrangeerd door Klinger, producer Eran Mitelman en muzikant Ron Klein. 


De video van het concert, Israëls grootste livemuziekshow ooit, werd geregisseerd door Shilo Gallay en Danny Casson. Het heeft al tienduizenden views op sociale media verzameld. 

Het initiatief kwam tot stand toen Talya Yarom, ervaren producent van buitenevenementen, bleef zoeken naar manieren om de families van de gijzelaars te helpen, die pleiten voor het terughalen van hun dierbaren uit gevangenschap. 

Screenshot YouTube


Yarom publiceerde een open call auditie op haar sociale media en tot haar verbazing hadden zich bijna 2.000 muzikanten aangemeld. Uiteindelijk koos ze er duizend en verdeelde ze in groepen op basis van de instrumenten die ze bespelen.


"Ik wilde geen grote namen", zei ze . tegen ISRAEL21c

“Het was geweldig, vooral op het einde toen de families van de gijzelaars bij ons kwamen zingen. Ze hebben ons enorm ontroerd.”


634 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page