top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Afstudeerceremonie van de 185e Israëlische luchtmachtpilotencursus


Foto IDF-woordvoerder


De piloten afstudeerceremony, waarbij vleugelinsignes werden uitgereikt aan de afgestudeerden van de 185e IAF piloten cursus, werd gisteren (woensdag) gehouden op de Hatzerim Air Force Base.


De insignes werden uitgereikt aan 41 gevechtsvliegtuigbemanningen, die het operationele speerpunt van de IDF vormen en de komende jaren de missies van de IAF zullen leiden.


Aanwezig waren de president van de staat Israël, Isaac Herzog, de premier van de staat Israël, Yair Lapid, de Israëlische minister van Defensie, Benny Gantz, de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi , de commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, IDF-commandanten en de families van de afgestudeerden.


De diploma-uitreiking vond plaats na afloop van een drie jaar durende IAF Pilots Course, waarin de cadetten werden opgeleid tot gevechtsofficieren en met diploma's afstudeerden aan de Ben-Gurion Universiteit van de Negev.


De huidige ceremonie markeert de 40e verjaardag van de oprichting van de zuidelijke bases van de IAF. De zuidelijke bases vormen een centraal onderdeel van de activiteiten van de IAF en de ontwikkeling van de Negev. De oprichting van deze bases is een belangrijke mijlpaal voor de luchtmacht, die bijdraagt ​​aan het behoud van de veiligheid van het land en de toegenomen aanwezigheid van de IDF in het zuiden van Israël.


President van de staat Israël, Isaac Herzog zei: "Beste afgestudeerden, jullie zijn een eliteteam van eerbare, deugdzame en vastberaden jonge mannen en vrouwen die ervoor kozen en werden gekozen om op de rand van onze ijzeren vuist te staan. Alleen de combinatie van onze ethische en morele mensen en onze krachtige tools maken onze luchtmacht zo uniek. Een overwinnaar. De naam van de IAF gaat eraan vooraf - niet vanwege de vliegende stalen voertuigen maar eerder vanwege de mensen die de stuurknuppel bedienen. Jij bent de drijvende kracht, en het is dankzij jou dat onze luchtmacht blijft stijgen hoger."


Foto IDF-woordvoerder


Minister-president van de staat Israël, Yair Lapid zei: "De staat Israël is sterker dan al zijn vijanden. We zullen niet aarzelen om geweld te gebruiken om de veiligheid van onze burgers te handhaven. Onze vijanden moeten weten dat we op elk moment machtiger, intelligenter en gedisciplineerder zijn dan zij. Onze vijanden moeten weten dat we niet zullen aarzelen om helikopters, vliegtuigen en piloten van de IAF te sturen om Israël te verdedigen tegen zowel nabije als verre bedreigingen. Onze vijanden - en niet alleen zij - moeten weten dat als ons leger niet wettig en ethisch zou zijn, we zouden geen triomf behalen in oorlogen en zouden geen bondgenoten hebben in veldslagen die van vitaal belang zijn voor onze veiligheid.Twee weken geleden voerden we een gezamenlijke grootschalige oefening uit met de Amerikaanse luchtmacht. De oefening, die een aanval simuleerde op duizenden kilometers van Israëls grenzen, was de eerste van een reeks oefeningen die in de nabije toekomst gepland staan.


Foto IDF-woordvoerder


Onze vijanden moeten weten dat we niet werkeloos zullen toekijken bij bedreigingen die we als existentieel beschouwen. Ik besprak dit met de aantredende premier, de heer Benjamin Netanyahu. Het is een van de weinige onderwerpen waarover consensus bestaat onder het Israëlische publiek. Geen enkele Israëlische regering zal ermee instemmen dat het Iraanse regime kernwapens verwerft. Als het nodig is om te handelen, zullen we handelen.

Als u wilt begrijpen wat we bedoelen als we het hebben over Israëlische afschrikking, kijk dan naar links en rechts. Jij bent de Israëlische afschrikking. Jij bent de reden dat Khamenei in Iran, Hassan Nasrallah in Libanon en Yahya Sinwar in Gaza 's nachts niet slapen. Piloten en navigators, ik groet u. We zijn trots op je. Wij vertrouwen jou. Zorg goed voor jezelf."


De Israëlische minister van Defensie, Benny Gantz zei: "Beste afgestudeerden, er is een verbindende schakel tussen het evenement van vanavond en onze kracht als land en als samenleving. Deze verbinding is krachtiger en duurzamer dan welke externe of interne crisis dan ook. Jij, die de controlestok vasthoudt, draagt ​​de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de staat Israël. U en alle bevelhebbers van de IDF zijn verplicht om vast te houden aan uw principes, altijd de waarheid te spreken, de IDF te beschermen en zich te houden aan zijn professionele en statige waarden. We vertrouwen u, wensen u veel succes en vragen dat je vliegt in vrede, voltooit je missies en keert veilig naar huis terug."


Chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi: "Gefeliciteerd, afgestudeerden van de 185e Pilotencursus. Ik betuig persoonlijk mijn grote waardering voor ieder van jullie. Je bent zorgvuldig geselecteerd, grondig getest en de meest waardige bevonden. Vanaf dit moment maak je deel uit van de eerste verdedigingslinie van de IDF en de staat Israël Dit is een recht dat gepaard gaat met vervulling, zelfrealisatie en betekenis, die allemaal gebonden zijn aan uw inzet om vastberaden, wijs en moedig te werk te gaan.


Foto IDF-woordvoerder


Ouders en familieleden... U zit hier vol trots, en terecht. Weet dat jij een belangrijk aandeel hebt in dit succes. Jullie zijn degenen die de afgestudeerden morele waarden, een gevoel van verantwoordelijkheid, toewijding en liefde voor de mensen en de natie bijbrachten die ze binnenkort zullen verdedigen. Commandanten van de opleiding, jullie voorzagen de jonge vliegers van kennis en ervaring en vormden een inspiratiebron. Jonge piloten, jullie sluiten een belangrijk hoofdstuk in jullie leven af. Eerlijk gezegd ben ik dat ook. Ik ben in staat deze reis in vrede af te ronden dankzij mensen - zowel soldaten als commandanten. Dankzij de kwaliteit van de mensen, hun inzet en bereidheid. Dankzij dappere en volhardende mensen,

Ik kan in vrede leven dankzij ons vermogen om uit te vinden, te ontwikkelen en te ontcijferen, en omdat we blijven vechten terwijl we ervoor zorgen dat we onze menselijkheid behouden.


Dankzij de geest van staatsmanschap en eenheid van doel van de IDF, die de missie, veiligheid en het welzijn van het land voorop stelt. Ik kan in vrede leven omdat we iedereen met respect behandelen en kansen bieden voor alle sectoren. Omdat we weten hoe we soldaten uit verschillende bevolkingsgroepen en soldaten met speciale behoeften moeten integreren in de IDF, en omdat we een model zijn van eenheid, partnerschap en vriendschap. Ik kan in vrede leven dankzij de jongeren die zich aanmelden bij de IDF, jongeren die militaire dienst zien als zowel een morele verplichting als een persoonlijke kans. Ik kan in vrede leven omdat de topsectoren van de samenleving en degenen met de hoogste eigenschappen zich tegen hogere tarieven inschrijven en er steeds vaker voor kiezen om in gevechtseenheden te dienen. Ik heb vrede omdat ik de opgewonden ouders keer op keer ontmoet en zie aan het einde van een gevechtstraining, een professionele cursus, een officierscursus of een pilotencursus.


Ze zijn trots en moedigen hun jongens en meisjes aan om zinvol te dienen. Met zulke ouders is de kwaliteit van de excellentie van de IDF jarenlang gegarandeerd.

Ik heb vrede omdat we nooit ophouden de gevechtstechnieken, operationele activiteiten en het gedrag van de IDF te verbeteren. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om op deze gebieden te innoveren, verbeteren, perfectioneren en groeien. We vechten om het goede tot geweldig en het geweldige tot uitstekend te verheffen. Bij mijn laatste optreden in uniform groet ik u en herinner ik u eraan dat dienen in de IDF een grote plicht en een groot voorrecht is. Ik ben trots op je en heb een enorm vertrouwen in je succes."


Foto IDF-woordvoerder


Commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar: "Ik presenteer u vleugelinsignes die grote kracht in zich hebben - de kracht van het vliegtuig en de kracht van krachtige armen. Gebruik de sterke punten die je zijn gegeven verstandig en in de juiste mate, naast persoonlijke bescheidenheid en in overeenstemming met de waarden die je thuis zijn geleerd en in de geest van de IDF, die je tijdens je training hebt geassimileerd".
33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page