top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Commandant Amerikaanse CENTCOM bezoekt Israël voor tweede keer in korte tijd


CENTCOM-baas Generaal Michael Kurilla (L) en IDF-baas Kochavi (R). Foto IDF-woordvoerderseenheid


De commandant van het U.S. Central Command (CENTCOM), 4-sterren generaal Michael “Erik” Kurilla sloot zondagavond zijn tweede bezoek aan Israël in korte tijd af als persoonlijke gast van de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi. Het bezoek was gericht op de bevordering van operationele zaken.


Het bezoek van de CENTCOM-commandant volgde op het bezoek van de president van de Verenigde Staten vorige week aan Israël.


Generaal Kurilla begon zijn bezoek aan de Israel Missile Defense Organization van het Israëlische Ministerie van Defensie op de luchtmachtbasis van Palmachim, waar hij een ontmoeting had met de chef van de generale staf.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens de bijeenkomst bespraken ze veiligheidsdreigingen in het Midden-Oosten en de Golf, evenals de noodzaak om de regionale stabiliteit te handhaven en de gedeelde toekomst van de twee naties te beschermen.


Generaal Kurilla nam vervolgens deel aan een professioneel panel om het strategisch-operationele forum samen te vatten dat vorige maand plaatsvond tussen hoge IDF- en hoge CENTCOM-functionarissen en vertegenwoordigers van de Joint Chiefs of Staff. Generaal Kurilla bezocht vervolgens het "Defensive Sword" Battalion van de IDF Aerial Defense Array en werd geïnformeerd over de meerlaagse luchtverdedigingsoperaties van de IDF.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Het bezoek van de generaal ging verder op de luchtmachtbasis Hatzor, waar hij werd geïnformeerd over de meerlaagse luchtverdedigingssystemen van Israël, waaronder het Iron Dome Aerial Defense System, Arrow 2, Arrow 3, David's Sling, die een oplossing bieden voor een breed scala aan verschillendeverschillende bedreigingen. Van daaruit bezocht generaal Kurilla het Ballistic Image Management Center, dat verantwoordelijk is voor het afgeven van waarschuwingen aan het thuisfront en de "Cobra" Amerikaanse militaire compound op de basis.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Generaal Kurilla en IDF-chef Kohavi hadden daarna een ontmoeting met de Israëlische minister van Defensie, Benny Gantz, om regionale veiligheidskwesties te bespreken.


Dit bezoek is weer een aanvulling op de reeks bijeenkomsten die de samenwerking tussen het Amerikaanse leger bevorderen om de veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten te handhaven en om operationele capaciteiten en initiatieven te promoten.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: "De gemeenschappelijke belangen van de Verenigde Staten en de staat Israël, en de voortdurende samenwerking met betrekking tot de uitdagingen in het Midden-Oosten, is een belangrijke reden voor het nauwe partnerschap tussen de Amerikaanse strijdkrachten en de IDF."


"Door samenwerking met het Amerikaanse Centrale Commando (CENTCOM) hebben we een innovatief regionaal defensiesysteem kunnen promoten dat een breed en nauwkeurig operationeel antwoord zal bieden op de verschillende veiligheidsdreigingen in het gebied, en het ontwikkelen van een breed scala aan extra aanvalsmogelijkheden in het licht van zich ontwikkelende bedreigingen."Commandant van het U.S. Central Command (CENTCOM), generaal Kurilla: “Tijdens mijn bezoek aan Tel Aviv en Jeruzalem ontmoette ik de IDF-leiding om het belang van een geïntegreerd lucht- en raketverdedigingssysteem te bespreken, evenals de aanhoudende behoefte aan sterke regionale veiligheidssamenwerking. ״


"Zoals president Biden vorige week in Israël zei, en minister van Defensie Lloyd Austin herhaalde, blijft de toewijding van de Verenigde Staten aan Israël ijzersterk."


"Regionale veiligheid blijft van het grootste belang voor zowel CENTCOM als de IDF."


56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page