top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De IDF "Olive Branches" zoek- en reddingsdelegatie is naar Israël teruggekeerd


Foto IDF-woordvoerder


De zoek- en reddingsdelegatie van de IDF heeft haar inspanningen afgerond om gevangen burgers te redden van de rampgebieden van de aardbevingen in Turkije als onderdeel van de humanitaire hulpdelegatie "Olijftakken".


De delegatie begon haar activiteiten op dinsdag 7 februari 2023, na de aardbevingen die vorige week plaatsvonden in het zuiden van Turkije, waarbij duizenden mensen om het leven kwamen en gewond raakten.


De zoek- en reddingsdelegatie bestond uit meer dan 160 deelnemers die non-stop werkten in samenwerking met de Israel National Security Council, het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Fire and Rescue Authority en de lokale zoek- en reddingsteams in een vastberaden inspanning om de getroffenen van de ramp te helpen.


Gedurende zes dagen van ononderbroken zoek- en reddingspogingen heeft de delegatie 19 mensen gered van de ramplocaties, van wie de jongste een tweejarige baby was en de oudste een 65-jarige man.


De delegatie keerde terug naar Israël aan boord van IAF-vliegtuigen.


Terwijl de zoek- en reddingsdelegatie van de IDF terugkeerde naar Israël, zal de medische hulpdelegatie in Turkije doorgaan met het redden van levens en het behandelen van de gewonden.Chef van de Generale Staf, LTG Herzi Halevi:


“Leden van de zoek- en reddingsdelegatie 'Olive Branches', welkom terug. We hebben allemaal elke reddingsactie gevolgd die je hebt uitgevoerd en elke persoon die je hebt gered.

Te midden van een verschrikkelijke menselijke tragedie bracht u de IDF en de staat Israël enorm trots. Ik ben enorm trots op je. Toen we de mogelijkheid aan het onderzoeken waren om een ​​hulpdelegatie te organiseren en naar Turkije te sturen, kreeg ik te horen dat die al georganiseerd werd - zowel de huidige militairen als de reservisten gingen meteen aan de slag. Ze hoorden net van de aardbeving en kwamen uit eigen beweging, bereid alles achter te laten om te helpen bij deze belangrijke missie. U opereerde met professionaliteit en vastberadenheid en redde levens.


De missie is nog niet voltooid - ons ziekenhuis werkt nog steeds en redt levens in Turkije.

Ik heb grote waardering voor u allen en in het bijzonder voor u, COL Golan Vach, voor het leiden van de zoek- en reddingsdelegatie. Ik wil ook alle actieve en reservedienstleden van de IDF en het ambtenarenpersoneel bedanken dat deelnam aan de delegatie en uw families.

Eén missie, gedeelde waarden en professionele activiteit. U vertegenwoordigde de IDF en de staat Israël met grote eer.Commandant van het Home Front Command, MG Rafi Milo:


“De 'Olijftakken'-delegatie heeft zes dagen van activiteit voltooid en 19 mensen gered, baby's, kinderen, volwassenen en oudere burgers.


“Dit is een eersteklas nationale missie, waar de reservisten zich snel bij aansloten en hun baan en hun gezinnen achterlieten om hun levensreddende capaciteiten bij te dragen. Ik ben trots op mijn mensen en groet hen voor hun toewijding, vriendelijkheid en professionaliteit."Commandant van de National Rescue Unit en de IDF search and rescue delegatie, COL (res.) Golan Vach:


"Na zes intensieve dagen heeft de IDF-search en reddingsdelegatie heeft 19 mensen gered die vastzaten onder het puin en beëindigt haar activiteiten in Turkije.


“Ik ben er trots op deze delegatie van professionele en morele individuen te mogen leiden. Elk van de 160 leden, van wie de meerderheid reservisten zijn die hun dagelijkse leven achter zich hebben gelaten, werkten de klok rond onder moeilijke omstandigheden om overlevenden te redden en levens te redden. Ik beschouw het als een eer om een ​​landgenoot en zijn volk te helpen in tijden van nood. We zullen op deze manier blijven opereren namens de IDF en de staat Israël en hulp bieden waar dat nodig is."


59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page