top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Dit zijn de 3 jargonwoorden die je het meest zult gebruiken als je Israël bezoekt


Screenshot YouTube


Al het straattaal dat je nodig hebt in Israël kan neerkomen op drie essentiële woorden: sababa , achla en yalla.


Voordat Mastercard deze maand zijn door Priceless.com samengestelde lifestyle-platform voor reiservaringen in Israël lanceerde , vroeg Mastercard de Israëli's welke woorden ze toeristen het eerst zouden leren.


Het is interessant om op te merken dat alle drie de beste stemmentrekkers zijn afgeleid van het Arabisch, niet van het Hebreeuws.


Sababa, wat zich losjes vertaalt naar "oké", "het is allemaal goed" of "zeker, cool" werd gekozen door 48 procent van de respondenten.


Achla, een uitdrukking die 'geweldig' of 'geweldig' betekent, kwam op de tweede plaats. Het werd genoemd door 15% van de ondervraagden.


Yalla, gekozen door 13% van de ondervraagden, wordt gebruikt als "laten we gaan!" of "kom op!" Het wordt vaak gecombineerd met 'dag' aan het einde van telefoongesprekken, zoals in 'Yalla, dag'.


Mastercard introduceerde Priceless.com op een lanceringsfeest in Tel Aviv-Jaffa op 12 juni, vergezeld van een nieuw nummer, "The Sounds of Israel", in samenwerking met de Israëlische componist/beeldend kunstenaar Ophir Kutiel (Kutiman ) .215 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page