top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Drie terroristen neergeschoten en elf gearresteerd tijdens anti-terreuractiviteiten van IDF


Foto IDF-woordvoerder


IDF, ISA en Israëlische grenspolitie voerden terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in Judea en Samaria en arresteerden in totaal 11 gezochte verdachten, terwijl 3 terroristen werden neergeschoten.


De veiligheidstroepen opereerden in de stad Jaba en neutraliseerden een terreurgroep die verdacht wordt van het uitvoeren van meerdere schietpartijen in de stad en grenzend aan de gemeenschap van Homesh.


De Israëlische politie en IDF-soldaten opereerden in de stad Jaba en volgden informatie van de ISA-inlichtingendienst om verschillende terreurverdachten te arresteren.


Tijdens de activiteit, met de aankomst van de troepenmacht op de compound waar de terreurgroep zich schuilhield, werden er vanuit een voertuig schoten afgevuurd op de soldaten, die reageerden met scherp vuur.


Twee agenten van de terroristische organisatie Islamitische Jihad uit de stad Jaba werden ter plaatse geneutraliseerd, samen met een andere gewapende verdachte.


De verdachten werden geïdentificeerd als Ahmed Pashasha, 22, en Sufjan Fakhouri, 30, evenals Naif Malaishe, 25, die vorige maand werd vrijgelaten wegens militaire activiteiten.


Fakhouri was een van de meest prominente gewapende militanten in Jaba' en probeerde onlangs een 'Jaba'-brigade' op te richten, vergelijkbaar met de Jenin-brigade, die geld ontvangt van de islamistische terreurgroepering Islamic Jihad.


Een woordvoerder van de Islamitische Jihad, Tareq Selmi, zei in reactie op de moord op de drie dat "de agressie van de vijand ons verplicht ons volk te beschermen".


De strijdkrachten namen twee geweren, een pistool en verschillende explosieven in beslag, drie extra verdachten werden aangehouden.


Bij het beëindigen van de activiteit schoten de troepen een verdachte neer die het vuur op hen opende. Er is een treffer vastgesteld.


Een IDF-UAV werd neergeschoten terwijl hij in de stad opereerde, het incident wordt beoordeeld en onderzocht.


Terwijl de strijdkrachten opereerden in de steden Silat A Dahr, Al Yamun en Zeita, werden drie terreurverdachten aangehouden, in de stad Silat At Hartia werd nog een verdachte aangehouden. Toen de troepen de stad verlieten, schoten ze op een verdachte die op hen schoot.


In de steden Sebastia en Jit arresteerden de troepen twee verdachten, in de stad Beitut arresteerden de troepen nog een verdachte. Verschillende verdachten gooiden stenen naar de strijdkrachten, die reageerden door in de lucht te schieten.


De strijdkrachten opereerden bovendien in de steden Rantis en Ein Arik om twee verdachten te arresteren.


De troepen arresteerden twee extra verdachten in de stad Hebron en in de stad Mizra A Sharkia arresteerden ze nog een verdachte.


De verdachten zijn overgedragen aan de veiligheidsdienst voor verder verhoor.


80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page