top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft 9 terreurverdachten gearresteerd en illegale auto's in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Afgelopen avond en nacht voerden de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterrorismeactiviteiten uit op een aantal locaties in Judea en Samaria en de Jordaanvallei, waaronder in de steden Qabalan, Beita en Marj Na'je.


Vanmorgen werd tijdens een gezamenlijke activiteit van de IDF, ISA en “Yamam”-politiediensten in de stad Wadi Bruqin de gezochte verdachte Athib al-Bali aangehouden. De verdachte is een terreuragent uit de stad Jenin die eerder gevangen zat. Hij wordt verdacht van het uitvoeren van een aantal schietaanslagen en het oprukken van omvangrijke terroristische aanslagen. De gezochte verdachte gaf zichzelf aan.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens de activiteit werden schoten afgevuurd en explosieven naar de soldaten geslingerd. De soldaten reageerden met scherp op verdachten die op hen schoten. Er is een treffer vastgesteld.


De soldaten opereerden in de steden Bayt Awa en al-Burj en arresteerden een gezochte persoon die verdacht werd van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. De soldaten namen ook drie illegale voertuigen in beslag.


Tegelijkertijd opereerden de soldaten in de stad Ni'lin en in de stad Abu Dis om zes gezochte terreurverdachten te arresteren die betrokken waren bij terroristische activiteiten.


Twee extra verdachten werden aangehouden in de stad Tulkarm.


De verdachten en voertuigen zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page