top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Israëlische marine heeft de op een schip gemonteerde iron dome operationeel verklaard


Foto ministerie van Defensie


De Israëlische marine, het Israëlische Ministerie van Defensie (IMDO) en Rafael Advanced Defense Systems hebben een geavanceerde onderscheppingstest van het C-Dome Naval Iron Dome systeem voltooid. De C-Dome is een geavanceerde configuratie van het Iron Dome luchtverdedigingssysteem en wordt bediend vanaf het Missile Ship (INS) 'Oz' van de Sa'ar 6 'Magen' Class Corvette.

Als onderdeel van de onderscheppingstest werd het systeem geïnstalleerd op het INS 'Oz'-korvet, het tweede van vier geavanceerde raketkorvetten die de Israëlische marine de afgelopen twee jaar ontving. Het operationeel maken van het systeem vormt een belangrijke mijlpaal in het verbeteren van de mogelijkheden van de korvetten.

De test simuleerde echte bedreigingen en omvatte de succesvolle detectie en onderschepping van doelen door het systeem in uitdagende scenario's. Het C-Dome-systeem vormt een belangrijke aanvulling op de defensiecapaciteiten van de Israëlische marine in een breed scala aan missies, waaronder het bewaken van strategische activa, de exclusieve economische zone en het handhaven van de regionale maritieme superioriteit van de staat Israël.

Foto ministerie van Defensie


Het succes van de test is een product van de gezamenlijke technologische en technische inspanningen van de Israëlische marine, het Ministerie van Defensie Directoraat voor Defensie R&D (DDR&D), Rafael Advanced Defense Systems als hoofdaannemer en ontwikkelaar, Elta van Israel Aerospace Industries als de radar fabrikant en mPrest als c2-fabrikant. Het operationele systeem is tot stand gekomen door de integratie van meerdere verschillende systemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van volledige operationele capaciteiten die zullen worden gebruikt door de vrouwelijke en mannelijke matrozen van de Israëlische marine.

De C-Dome vormt een extra laag van de meerlagige raket- en luchtverdedigingsarray van de staat Israël, gebaseerd op vier operationele verdedigingslagen: Iron Dome, David's Sling, Arrow 2 en Arrow 3. Het Israëlische Ministerie van Defensie Israel Missile Defense Organisatie (IMDO) binnen de DDR & D leidde de ontwikkeling van de systemen.

Minister van Defensie, Benny Gantz: "De operationalisering van het C-Dome-systeem is een belangrijke mijlpaal voor de defensiecapaciteiten van de staat Israël. Ik wil de Israëlische marine, de IMDO van het ministerie van Defensie en Rafael feliciteren met deze baanbrekende technologische proces en voor hun samenwerking en vastberadenheid die tot dit grote succes hebben geleid. Israël gaat door met het opbouwen en versterken van zijn verdedigings- en aanvalscapaciteiten – en zal zijn defensieve voorsprong in het gebied blijven behouden, zijn bezittingen beschermen, zijn infrastructuur en in de eerste plaats – het leven en de veiligheid van de burgers van Israël.

Hoofd van het Israëlische Ministerie van Defensie IMDO, Moshe Patel: “Het C-Dome-systeem identificeerde vakkundig bedreigingen en onderschepte ze met succes door Iron Dome onderscheppers vanaf zee op hen af ​​te vuren. C-Dome, de marine configuratie van de Iron Dome, bevordert verdere operationele flexibiliteit en is een onderdeel geworden van de meerlagige raket- en luchtverdedigingsarray van de staat Israël. Het Iron Dome interceptiesysteem voltooide het afgelopen jaar een enorm succesvolle reeks tests, zowel in Israël als in de Verenigde Staten, als onderdeel van de onderscheppingstests die werden uitgevoerd door het Korps Mariniers en het Amerikaanse leger. De Iron Dome heeft onze operationele doelstellingen bereikt, ook tijdens Operatie Breaking Dawn eerder dit jaar.”


Plaatsvervangend opperbevelhebber en stafchef, vice-admiraal Guy Goldfarb: “De Israëlische marine bevindt zich op het hoogtepunt van de geavanceerde operationalisering van de Sa'ar 6-korvetten, die momenteel in recordtempo plaatsvindt. De succesvolle onderscheppingstests zijn het resultaat van de implementatie van het C-Dome-systeem aan boord van het INS 'Oz'-korvet. We hebben onlangs de initiële operationalisering van het INS 'Magen'-korvet erkend, de eerste die zich bij de Sa'ar 6-serie voegt en zijn eerste operationele activiteit voltooit - de patrouille van de exclusieve economische zone van de staat Israël en de bescherming van onze economische en strategische activa. De maritieme arena is veranderd, wat heeft geleid tot bredere verantwoordelijkheden en uitgebreidere operationele taken voor de Israëlische marine.

Executive Vice President Dr. Ran Gozali, hoofd van het directoraat Land- en marinesystemen, RAFAEL: "De C-Dome is de eerste operationele marine-verdedigingsoplossing in zijn soort en de test op het Saar 6-korvet van de Israëlische marine dient als een monumentale prestatie in de ontwikkeling van het systeem. We zijn er trots op dat de C-Dome wordt gebruikt door de Israëlische marine en haar bescherming van de strategische activa van Israël."


131 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page