top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Juniper Oak 23.2 gezamenlijke oefening van IDF en Amerikaanse CENTCOM is beëindigd


Screenshot video IDF


Donderdagavond markeerde de afsluiting van de Juniper Oak 23.2 gezamenlijke oefening van de IDF en US Central Command (CENTCOM).

De oefening testte de collectieve paraatheid van de VS en Israël en verbeterde de interoperabiliteit van beide legers om hun gedeelde vermogen om regionale bedreigingen het hoofd te bieden, te vergroten. De oefening simuleerde doelaanvallen en complexe operationele scenario's door gezamenlijke communicatie- en commando- en controlesystemen te integreren. Ongeveer 6.500 officieren en soldaten van de Amerikaanse strijdkrachten namen deel aan deze oefening, de grootste ooit uitgevoerd door de Amerikaanse strijdkrachten. De oefening demonstreerde enkele van de meest geavanceerde capaciteiten van de legers en is de eerste in een reeks oefeningen die in 2023 zal worden gehouden. De oefening begon met een gezamenlijke lucht- en zee-oefening met scherp vuur, inclusief raketboten en gevechtshelikopters, waarbij troepen voerden gecoördineerde aanvallen uit op doelen die dreigingen vanaf zee simuleerden.

De twee luchtmachten simuleerden vervolgens een reeks verschillende scenario's met behulp van gevechts-, transport- en bijtankvliegtuigen, reddingshelikopters, RPA's, verkenningsvliegtuigen en Amerikaanse B-52 bommenwerpers, die scherpe munitie lieten vallen in Zuid-Israël. Raketboten van de Israëlische marine en een onderzeeër manoeuvreerden samen naast een Amerikaans vliegdekschip als een verenigde taskforce met defensieve en aanvallende capaciteiten tegen een verscheidenheid aan bedreigingen. Israëlische Sa'ar 5-klasse korvetten werden bijgetankt door een Amerikaanse tanker in offshore wateren om het gebied en het bereik van de IDF te vergroten in zowel routine- als noodscenario's. Daarnaast werden straaljagers en bommenwerpers bijgetankt door Israëlische "Re'em" tankvliegtuigen en Amerikaanse KC-46 tankvliegtuigen, het toekomstige tankvliegtuig van de IAF.

De luchtmacht simuleerde de redding van een verlaten piloot in een bergachtig en complex gebied van de Golanhoogte, waar USAF-personeel een IAF-piloot redde. De Israëlische grondtroepen en het Amerikaanse leger voerden een gezamenlijke trainingsoefening uit bestaande uit grondmanoeuvres en tientallen raketlanceringen, waarbij langeafstandsraketten werden gelanceerd vanaf de Amerikaanse HIMARS en lanceerinrichtingen in de Rocket Array van het Israëlische Artilleriekorps. De oefening eindigde met een hotwash onder leiding van de commandant van het Amerikaanse algemene commando, generaal Michael "Erik" Kurilla, en de IDF-chef van de generale staf, MG Herzi Halevi, die werd uitgevoerd aan boord van een Amerikaans vliegdekschip in het midden van de zee. De hotwash werd ook bijgewoond door commandanten van de generale staf van de IDF, de plaatsvervangend commandant van het US Central Command, de commandant van de Ninth Air Force (Air Forces Central) en de commandant van het US Naval Forces Central Command, de Fifth Fleet en Combined van de Amerikaanse marine. Maritieme strijdkrachten. De commandanten beoordeelden de activiteit van de lucht-, grond- en zeestrijdkrachten tijdens de oefening en de gezamenlijke trainingsbeschrijvingen. Veel operationele capaciteiten die in de oefening naar voren kwamen, werden ook gepresenteerd tijdens de hotwash.


Chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi: "Israël en de VS delen dezelfde waarden, en de IDF en CENTCOM delen dezelfde kijk op de bedreigingen waarmee deze regio wordt geconfronteerd. De oefening Juniper Oak 23.2 heeft ons niveau van planning en uitvoering van gecombineerde operaties verhoogd. Israël is in staat zichzelf te verdedigen, maar het is altijd goed om onze grootste partner naast ons te hebben om van elkaar te leren. Dit operationele partnerschap versterkt ons vermogen om een ​​breed scala aan veiligheidsuitdagingen in de regio aan te pakken. Ik wil mijn diepe dankbaarheid betuigen aan de commandanten en soldaten van CENTCOM die hier de afgelopen week bij ons was, en vooral generaal Kurilla, voor een geweldige samenwerking. We waren geweldig; nu zijn we zelfs nog beter. " Commandant van het Amerikaanse centrale commando, generaal Michael "Erik" Kurilla: “Onze strategische partnerschappen in de regio, waaronder ons langdurige, ijzersterke partnerschap met de IDF, zijn van cruciaal belang voor de regionale veiligheid en stabiliteit die wordt geboden door dit niveau van partnerschap. De IDF onderhoudt geavanceerde wapensystemen, opereert met het hoogste niveau van professionaliteit en beschikt over eersteklas gevechtscapaciteiten. In de afgelopen vijf dagen hebben we ons gedeelde vermogen om te reageren op regionale bedreigingen aanzienlijk verbeterd. De VS blijft zich inzetten voor de veiligheid van Israël en ondersteunt Israëls kwalitatieve militaire voorsprong.”


55 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page