top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: President Herzog met president Javier Milei van Argentinië in kibboets Nir Oz waarvan 25% van de bewoners is vermoord op 7 oktober

Foto Maayan Toaf / GPO


President Isaac Herzog ontving vandaag, donderdag, president Javier Milei van Argentinië tijdens een rondreis door kibboets Nir Oz aan de grens met Gaza. Een kwart van de kibboetsleden werd vermoord of gegijzeld tijdens de weerzinwekkende aanval van Hamas-terroristen op 7 oktober.


Tijdens hun rondreis werden de presidenten vergezeld door Ofelia Roitman, die gegijzeld werd en vrijgelaten uit Gaza, en na de aanval voor het eerst naar haar huis terugkeerde. De presidenten bezochten een aantal huizen in de kibboets, waaronder het huis van de familie Bibas.

 

De presidenten toerden op 7 oktober om 06.35 uur naar de plek waar Hamas-terroristen de kibboets binnendrongen, met uitzicht op Khan Yunis.

 

Hieronder de video van hun bezoek, waarbij u goed naar de beelden moet kijken die laten zien hoe er 7 oktober is huisgehouden door Hamas.Na hun tournee legden beide presidenten verklaringen af ​​tegenover de media.

 

President Herzog :

“Senor Presidenta, onze goede vriend, president Javier Milei van Argentinië. U bevindt zich hier op een unieke plek in Israël en in de geschiedenis van Israël.

 

In Kibboets Nir Oz, een prachtige gemeenschap van vredelievende Israëliërs die hun hele leven hebben gedroomd en gewerkt om de woestijn te ontwikkelen – om deze groen en bloeiend te maken – om onze handen uit te steken naar onze buren, de Palestijnen in Gaza, en op 7 oktober naar hun buren kwamen naar voren, braken hun huizen, braken hun ramen, braken hun deuren, verbrandden hun huizen. Ik heb zoveel leden van de kibboets en zoveel burgers van Israël in deze regio gehakt, gesneden, vastgebonden, ontvoerd, verkracht en vermoord. Een van de meest barbaarse en sadistische terreuraanslagen in de moderne tijd, vooral sinds de Holocaust van de Joden in de Tweede Wereldoorlog. Daarom hebben wij het volledige recht op zelfverdediging, om onze mensen te beschermen en ervoor te zorgen dat dit nooit meer zal gebeuren. En dat is de reden waarom we de vijanden van Hamas bevechten – een volmacht van Iran, onderdeel van een imperium van het kwaad dat de hoop en vrede uit deze regio wil uitroeien. Wij staan ​​hier om de waarden van de hele vrije wereld te beschermen.

 

Uw bezoek hier vandaag is een unieke blijk van solidariteit, van vriendschap, van een diep begrip van de gevoelens en de pijn die Israël doormaakt, en van het delen van de visie van hoop met ons: we zullen deze plek herbouwen. Wij zullen de gemeenschap terugbrengen. En we zullen de Israëliërs beschermen en hopelijk zullen we een andere toekomst voor ons en voor onze buren creëren.

 

Samen roepen wij vanaf hier op tot de onmiddellijke vrijlating van alle Israëlische en andere gijzelaars in Gaza, alle 136, hun onmiddellijke vrijlating, hun terugkeer naar huis. Dit is een duidelijke schending en een misdaad tegen de menselijkheid. En we staan ​​allemaal op en roepen de hele wereldgemeenschap op, vooral vrienden in Latijns-Amerika, die druk kunnen uitoefenen en druk kunnen uitoefenen op Iran en zijn leiderschap om ervoor te zorgen dat onze zonen en dochters zo snel mogelijk veilig naar huis terugkeren.

 

Dus bedankt president Milei, ik kon zien hoe emotioneel dit bezoek hier en in Israël voor u was. Wij zeggen in het Hebreeuws: “Chaver”, zoals jouw naam Javier vriend betekent. U bent een echte, dierbare vriend van Israël en wij waarderen en danken u zeer.

 

President Milei :

“Dank u president Herzog, en dank aan iedereen die dit bezoek mogelijk heeft gemaakt. Dit is een bezoek dat echt heel ontroerend is geweest. Het is iets dat mij diep in mijn ziel heeft geraakt. Terwijl we naar de beelden van over de hele wereld keken, waren we vervuld van afgrijzen, maar nu we ze van dichtbij en persoonlijk in het echt zien, is des te verontrustender en zo’n krachtige ervaring. Als we ook luisteren naar de verhalen van de families, families die letterlijk in tweeën zijn gesneden, Ik denk onder andere aan Ofelia die werd ontvoerd en ik denk aan alle dingen die ze heeft meegemaakt. Het was zo pijnlijk om de ervaring zelf te hebben meegemaakt, en om in contact te zijn met de slachtoffers en om op de plek te zijn waar dit allemaal gebeurt. zo verontrustend.

 

En laat me nogmaals zeggen wat ik de hele tijd heb gezegd: we hebben de terroristische daden van de terreurgroep Hamas krachtig veroordeeld, en we blijven onze solidariteit jegens het volk en de staat Israël bevestigen, en onze steun voor Israëls recht op legitimiteit. zelfverdediging. En opnieuw zien we dat het de onverschilligheid van de vrije wereld was die de Nazi-Holocaust mogelijk maakte. En zoals president Herzog zei: de vrije wereld kan in dit geval niet onverschillig blijven, aangezien we duidelijke voorbeelden zien van terrorisme en antisemitisme en van wat ik zou omschrijven als het nazisme van de 21e eeuw. En als we horen over de methoden die deze keer zijn gebruikt, doet dat ons denken aan de wreedheden van de Holocaust. En wij veroordelen opnieuw krachtig en ondubbelzinnig deze weerzinwekkende acties en herbevestigen onze solidariteit en steun voor Israël, opnieuw voor het legitieme recht op zelfverdediging. We zullen blijven werken om in de toekomst de vrijlating van alle gijzelaars te eisen, ongeacht de nationaliteit. Onder de gijzelaars bevinden zich uiteraard ook Argentijnen, maar dit is een misdaad tegen de menselijkheid. En dit moet verholpen worden. Ik wil afsluiten met u te bedanken voor uw welkom en u kunt er zeker van zijn dat u in Argentinië een president heeft die een echte vriend van u is. Bedankt.

335 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page