top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: President Herzog ontmoet de delegatie van de Amerikaanse Congres-Democraten onder leiding van AIPAC

Foto Maayan Toaf / GPO


President Isaac Herzog ontmoette vandaag, donderdag, een delegatie van Amerikaanse congresleden en -vrouwen van de Democratische Partij, geleid door AIPAC.

 

President Herzog zei: “Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie komst naar Israël in deze moeilijke dagen en moeilijke momenten. Het betekent veel voor het Israëlische volk, en ik ben u dankbaar. De Verenigde Staten van Amerika hebben geen grotere vriend dan Israël, en Israël heeft geen grotere vriend dan de Verenigde Staten van Amerika. Deze onbreekbare band, deze alliantie, is zo sterk als altijd en onvervangbaar.

 

We moeten allemaal begrijpen dat we dezelfde doelstellingen delen. Wij delen het doel van het uitroeien van terreur, van het bestrijden van het rijk van het kwaad dat uit Teheran voortkomt, en dat de wereldwet en -orde wil ondermijnen, en dat dit rechtstreeks schadelijk is voor het nationale belang van de Verenigde Staten van Amerika. En natuurlijk ook als duidelijke vijand van ons.

 

Wij vechten hier namens de mensheid in haar geheel en voor de hele vrije wereld. We strijden tegen een gewelddadige, agressieve en meedogenloze terroristische organisatie die 134 Israëlische gijzelaars vasthoudt – en we bidden, handelen en roepen elke dag op voor hun vrijlating.

 We delen met de Verenigde Staten van Amerika, en met de president van de Verenigde Staten van Amerika, onze dierbare vriend president Joe Biden, dezelfde visie over het uitroeien van terreur, het terugbrengen van de gijzelaars naar huis, een visie over het streven naar vrede met onze buren. - zodra we klaar zijn met het vermogen van onze vijanden om terreur vanuit Gaza tegen ons uit te voeren. En tot slot, het allerbelangrijkste, delen we de visie van de opname van Israël in de regio, waarin ik sterk geloof, inclusief de normalisatie met Saoedi-Arabië.

 

President Biden is een grote vriend van Israël. Toen we hem minder dan twee jaar geleden hier ontvingen, kon ik zijn liefde, genegenheid en emotie jegens het volk Israël en de staat Israël zien. De tranen in zijn ogen toen hij hier zoveel mooie momenten zag. Hij is een echte vriend en daarom respecteer ik hem enorm.

 

En ik zeg tegen onze vrienden in Amerika, en ik zeg tegen het Israëlische volk: deze band is essentieel, essentieel voor het welzijn van onze naties, en we moeten ons eenvoudigweg concentreren op het upgraden, versterken en versterken van deze band. Omdat deze band een unieke band is in de geschiedenis van twee naties die geloven in echte humanitaire waarden. We zullen samenwerken om de humanitaire hulp aan Gaza te verlichten en te verbeteren, en we zullen eindeloos samenwerken om de gijzelaars terug naar huis te brengen. En we zullen eindeloos werken om terreur te bestrijden, op te komen tegen het rijk van het kwaad en de wereld en de regio naar een betere toekomst te leiden. Hartelijk dank."

168 weergaven1 opmerking

1 kommentar


P Bakker
P Bakker
28. mar.

Geen grotere vriend dan Amerika?

Daar lees en hoor je wel eens anders over

Of is dat politiek?

Synes godt om
bottom of page