top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: volledige toespraak premier Netanyahu bij de conferentie van voorzitters van grote Amerikaans-Joodse organisaties

Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Netanyahu sprak zondagavond in het Museum van Tolerantie in Jeruzalem de Conferentie van voorzitters van grote Amerikaans-Joodse organisaties toe. Hieronder volgen fragmenten uit zijn opmerkingen en de video met zijn v0olledige toespraak:

 

“Ik zie je hier jaar na jaar, maar dit jaar is het anders. Elk jaar komen jullie hier om je solidariteit met de staat Israël uit te drukken, de solidariteit van de diaspora met de Joodse staat, maar dit jaar is die solidariteit bijzonder belangrijk, omdat het een uitdrukking is van eenheid tussen het Joodse volk en de Joodse staat, tussen zoveel van onze vrienden over de hele wereld en de grote beproeving waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd.”

 

Over de poging om de gijzelaars te bevrijden zei premier Netanyahu:

 

“De vrijlating van gijzelaars kan worden bereikt door krachtige militaire actie en harde onderhandelingen, zeer harde onderhandelingen. Die harde positie moet gepaard gaan met het uitoefenen van druk. En de uitoefening van druk is niet alleen op Hamas zelf gericht, maar op degenen die druk kunnen uitoefenen. over Hamas, te beginnen met Qatar.

 

Qatar kan Hamas onder druk zetten zoals niemand anders dat kan. Ze ontvangen Hamas-leiders. Hamas is financieel afhankelijk van hen. Ik dring er bij u op aan om Qatar onder druk te zetten om Hamas onder druk te zetten, omdat we willen dat onze gijzelaars worden vrijgelaten.

 

Ik hoop dat we snel tot een akkoord kunnen komen, om meer van onze gijzelaars vrij te laten. Maar deal of geen deal, we moeten de klus klaren om de totale overwinning te behalen."

 Premier Netanyahu voegde toe:

 

‘Als je de bataljons eenmaal hebt vernietigd, is er geen georganiseerde commando- en controlestructuur meer. Je blijft zitten met individuele terroristen, die we met grondactie opruimen.

 

We kunnen een kwart van de terreurbataljons van Hamas niet intact laten. Niemand zou dat doen in het geval van de strijd tegen ISIS. Je zou niet een kwart van ISIS intact laten in een afgebakend gebied. Daar zou je niet eens over nadenken.

 

Amerika heeft de klus met zijn bondgenoten geklaard, wij zullen de klus hier afmaken, met onze dappere soldaten."

261 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


R Thomasson
R Thomasson
Feb 19

Men moet toegeven dat Netanyahu is een begenadigde spreker. Iemand die naar hem luistert, kan ieder woord geloven. Zijn verdraaiing van de werkelijkheid is meesterlijk. Vooral de wijze waarin hij zich op indirecte wijze toeschrijft de prestaties van het leger. Doch, als men goed luistert komt de bagger naar boven: a) De vergelijking van de Hamas aanval met de aanval van het Duitse leger in de Oorlog.  De Wehrmacht en Luftwaffe hebben zonder signaal vooraf weerloze landen aangevallen.  Het Nederlandse leger heeft drie dagen zware gevechten geleverd in de Peel, Grebbeberg en Yepenburg. Een match die vergelijkbaar is tussen een wedstrijd tussen ADO Den Haag en Rial Madrid. In tegenstelling tot de Oorlog, was het plan van Hamas al ru…

Like
bottom of page