top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: dit is de Thunderer, het in Israel ontwikkelde eerste automatisch kanon

Screenshot YouTube


In de afgelopen dagen werd het eerste operationele model van het nieuwe in Israël ontwikkelde kanon, "The Thunderer" voltooid, inclusief een excursie, bewapening en het eerste schot afgevuurd door kanonniers in de Gaza oorlog."The Thunderer" is het eerste kanon ter wereld dat volledig automatisch kan vuren zonder menselijk contact. Het nieuwe kanon brengt nieuwe en baanbrekende mogelijkheden met zich mee op het slagveld, verhoogt de vuursnelheid aanzienlijk, maakt schieten op grotere afstanden mogelijk dan het bestaande kanon dat tegenwoordig in de IDF wordt gebruikt, maakt onafhankelijke en snelle bewegingen op wegen mogelijk en heeft een hoge bewegingsvrijheid en capaciteiten in het veld.


Het automatische systeem in het kanon optimaliseert het gebruik ervan, vermindert het aantal soldaten dat nodig is om het te bedienen en stelt de commandant in staat efficiënt te plannen en te schieten op een breder deel van het slagveld.De overgang naar het nieuwe kanon is goed nieuws voor het artilleriekorps en de nauwe samenwerking met de manoeuvrerende brigades, en zal het gebruik van artillerie op het toekomstige slagveld veranderen.


“De relevantie en dominantie van vuur is bewezen in de oorlog,” aldus hoofdartillerieofficier, brigadegeneraal Yair Natans. “We hebben weer een belangrijke stap gezet in de richting van de toevoeging van de ‘Roamer’ aan de diverse vuurcapaciteiten die korpscommandanten gebruiken om te assisteren. de manoeuvreerkrachten, nauwe en dodelijke hulp die veel vijanden doodt en de jagers in de verschillende arena's beschermt".

Foto IDF woordvoerder


"De Thunderer, benadrukte Katmar, "maakt deel uit van de processen van intensivering van alle grondvuuropstellingen, inclusief de raketten, en op afstand bemande vliegtuigopstellingen."


486 weergaven1 opmerking

1 bình luận


Ton van Hagen
11 thg 6

Nu nog zelf rijdend en de militaire dienst is veilig op afstand

Thích
bottom of page