top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: door nieuwe methode binnen tien minuten zeven terroristen geëlimineerd


Foto IDF woordvoerder


Dankzij de toegang tot snelle en efficiënte inlichtingen in het veld hebben soldaten van de Golani Brigade binnen tien minuten zeven terroristen geëlimineerd; Tientallen ADANIM (Intel op inzetbaar niveau) zijn voor het eerst operationeel en leveren inlichtingen aan strijdkrachten die in Gaza opereren.


Het Centrum voor Defensie en Operationele Manoeuvres is een integratieve organisatie binnen het Directoraat Inlichtingen, belast met het produceren, onderzoeken en toegankelijk maken van tactische inlichtingen voor het operationele front om de operationele effectiviteit van de strijdkrachten in het veld, zowel in de verdediging als in de aanval, te verbeteren en te leiden tot snelle coördinatie van vuurkracht, waarbij nauwkeurige intelligentie en effectieve vuurkracht worden gecombineerd. In tijden van routine richt het centrum zich op het opbouwen van troepen voor noodsituaties, en nu ondersteunt het voor het eerst de operationele activiteiten van de IDF.


Foto IDF woordvoerder


Elke divisie en operationele brigade heeft een backoffice met de naam ADAN (Intel op inzetbaar niveau), om de verscheidenheid aan bronnen voor verzameling en analyse binnen het Inlichtingendirectoraat en de inlichtingengemeenschap te integreren en te gebruiken, waardoor de informatie toegankelijk wordt voor strijdkrachten in het veld.

De operationele vraag komt van de divisie en de brigade naar ADAN, waar een volledig antwoord wordt gegeven. In één kantoor zitten signaalmonitors, netwerkinlichtingenofficieren, analisten en onderzoekers samen met als doel onze strijdkrachten te beschermen en Hamas-terroristen uit te schakelen.Onderstaand is een infographic waarin de coördinatie van de vuurkracht wordt uitgelegd die heeft geleid tot de eliminatie van zeven terroristen binnen tien minuten, door ADAN Golani en de strijdkrachten in het veld:


Foto IDF woordvoerder


Een ander voorbeeld van snelle coördinatie die plaatsvond in het Defense and Operations Center, is de uitschakeling van de commandant van de Naser Radwan Company, de terrorist Ahmed Siam. Op vrijdagochtend (10 november 2023) ontving ADAN Givati een indicatie van de ongebruikelijke aanwezigheid van Ahmed Siam op een school in het noorden van Gaza. Er werd onthuld dat Ahmed Siam ongeveer duizend inwoners van de Gazastrook als gijzelaars en menselijke schilden vasthield in het Rantisi-ziekenhuis en hen verhinderde te evacueren naar het zuiden van de Gazastrook. Het vergelijken van verschillende onderzoekslagen met alle bronnen bevestigde zijn aanwezigheid boven de grond. Om 12.00 uur werd hij onder nauwe coördinatie het doelwit van een vliegtuig van de luchtmacht.


Bijgevoegd zijn beelden van de uitschakeling van de commandant van de Naser Radwan Company, de terrorist Ahmed Siam:In de woorden van de Inlichtingenofficier van de 401e Brigade, MAJ Y.: “Een van de belangrijkste uitdagingen voor de inlichtingendiensten ter plaatse is het ontvangen van informatie die beschikbaar is in het Directoraat Inlichtingen over zijn overvloed aan eenheden: 8200, 9900, 504 en het omzetten ervan in kennis voor de soldaten in het veld. De ADAN stelt ons als divisie in het veld in staat die voorsprong aan te scherpen.De relatie met de ADAN werkt effectief omdat deze een organisch onderdeel is van de brigade, die ook routinematig traint met de brigade en deelneemt In deze oorlog hebben we deze multidisciplinaire organisatie naar een nieuw niveau getild - al het inlichtingenpersoneel in het veld is via een oortelefoon verbonden met het ADAN-personeel, waardoor we erin zijn geslaagd een nauwe coördinatie tegen terroristen te handhaven. bij het inzetten van vuurkracht of het richten van een tank in het veld op die terroristen. ADAN 401 is verantwoordelijk voor veel terroristen die zijn omgekomen als gevolg van die nauwe coördinatie.'893 weergaven1 opmerking

1 Comment


Henk Vinke
Henk Vinke
Nov 12, 2023

7 geitjes

Like
bottom of page